Viral

Disangka Edit, ‘Cuak’ Tengok Rakaman Budak Lalu Tepi Pengantin Tiba-Tiba Ghaib

Disangka Edit, 'Cuak' Tengok Rakaman Budak Lalu Tepi Pengantin Tiba-Tiba Ghaib 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Menerusi aplikasi TikTok, jurusolek bernama Cik Pelangi Senja pada awalnya berkongsi moment majlis persandingan sepasang pengantin yang disatukan pada usia muda. Walau bagaimanapun, ia telah mengundang pelbagai reaksi gara-gara tertumpu pada satu babak ‘misteri’.

BACA: “Rasa Macam Insan Terpilih” -Pengantin Muda Buka Mulut Mampu Beli Kereta Mewah

Pengantin wanita hati-hati turun tangga pelamin…tapi kelibat budak yang lalu tiba-tiba ghaib

Ketika pengantin wanita yang dikenali sebagai Ain Amira itu sedang menuruni tangga pelamin, tak semena-mena kelibat budak yang melintasinya tiba-tiba ‘ghaib’. Misteri kehilangan kanak-kanak yang terjadi sekelip mata itu lantas mencetuskan pelbagai spekulasi netizen di ruangan komen video terbabit.


@cikpelangisenja

Korang target nak nikah bila tu 🙈 #fyp #makeup #makeuptutorial #makeupartist #fypgakni #fypdongggggggg

♬ original sound – Agogo violin – Agogo violin

Weh berhantu, dia lesap macam tu je…tak pun video dah edit kot?

Ramai yang mendakwa walaupun sudah berpuluh kali ulang tayang video berkenaan untuk melihat ke mana dia pergi, namun tetap tak dijumpai juga. Malah ada yang beranggapan video tersebut telah disunting terlebih dahulu.

Disangka Edit, 'Cuak' Tengok Rakaman Budak Lalu Tepi Pengantin Tiba-Tiba Ghaib 2

Disangka Edit, 'Cuak' Tengok Rakaman Budak Lalu Tepi Pengantin Tiba-Tiba Ghaib 3


Sebenarnya budak tu memang ada di belakang…cuma timing betul-betul terhalang pengantin

Gara-gara kecoh mengenainya, jurusolek itu tampil menjawab persoalan tersebut. Ujar Cik Pelangi Senja, video itu memang langsung tak pernah disunting atau edit oleh sebarang pihak. Sebaliknya, kanak-kanak itu memang ada di kawasan pelamin namun terhalang oleh pengantin jelita tersebut sambil menunjukkan posisi ternampak kelibat tangannya. Dalam pada itu, sesetengah netizen lagi turut meneerangkan bahawa timing pergerakan kedua-duanya kebetulan sama.

@cikpelangisenja

Reply to @anasarifin5 Nampak tak ???TINGGAL TANGAN JA gais 🤯🤯 EDIT OK !! #fyp #fypgakni #fypdongggggggg

♬ Oh No – Kreepa

Disangka Edit, 'Cuak' Tengok Rakaman Budak Lalu Tepi Pengantin Tiba-Tiba Ghaib 4

Disangka Edit, 'Cuak' Tengok Rakaman Budak Lalu Tepi Pengantin Tiba-Tiba Ghaib 5


Sumber: TikTok cikpelangisenja

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram