Baru-baru ini, TikTokers, Faiz Soul berada di Baling, Kedah untuk jelajah perniagaan keknya. Hanya berniaga menggunakan kereta tanpa sebarang khemah, Faiz sempat berkongsikan kepada peminat bahawa dia dicaj sebanyak RM400 sebagai bayaran sewa untuk 1 tapak parkir. Hal tersebut nyata mengundang tanda tanya ramai yang menyifatkan jumlah berkenaan terlampau mahal. Walhal, dia hanya berniaga untuk beberapa jam sahaja di lokasi tersebut.
Hello Faiz, awat Faiz dok buat live burukkan majlis? Faiz kata RM400 semua, kami dengaq
Tanpa disangka-sangka, tindakannya menjawab soalan ramai tentang tentang kadar sewaan itu menyebabkan seorang Pegawai Majlis Daerah Baling (MDB) tiba-tiba menghubunginya ketika siaran langsung dibuat. Faiz kemudiannya merasa terkejut kerana dituduh memburukkan pihak berautoriti. Sebelumnya, terdapat peniaga yang pernah berjualan di situ berkata, mereka hanya dicaj RM250 untuk sewaan tapak niaga.
Artikel Berkaitan :
👉 Suami Lafaz Talak 2 Pada Siti Jamumall Dalam LIVE “Kau Nak Buka Pekung Aku”
👉 Detik-Detik Norman Hakim & Marissa Muncul Di Rumah Ketika Abby Abadi Sedang LIVE
👉 [VIDEO] Sedang LIVE Jual Baju, Anak Jiran Tiba-Tiba ‘Terlobos’ Dari Atap Genting
👉 Dan banyak lagi di Whatsapp Channel Kisah Dunia!
@faizsoul99
Ada masa pula aku nak menipu hangpa? Esok nak niaga, takkan nak tarik diri?
Tidak lama kemudian, pegawai berkenaan terus menghentikan perbualan sebelum menamatkan panggilan tersebut. Untuk pihak Faiz, dia tidak terlampau mengisahkan tentang isu bayaran tersebut. Akan tetapi, dia sedikit kesal kerana penguatkuasa itu memaparkan etika yang tidak sewajarnya. Bayaran RM400 itu bukanlah sebuah pembohongan, sebaliknya memang direkodkan menerusi resit rasmi.
Bil keluar sehari sebelum niaga…Persoalan saya, kenapa nak saya rahsiakan RM400 tu dari orang?
Apa yang pelik, katanya bil mengenai caj berkenaan hanya dikeluarkan sehari sebelum tarikh Faiz berniaga. Dengan segala persiapan yang telah dibuat, sudah pasti amat mustahil untuk pihak Faiz membatalkan jualan kek tersebut. Di sini, Faiz turut mempersoalkan mengapa pegawai itu seperti tidak berpuas hati kadar apabila fakta mengenai sewaan RM400 itu diberitahu kepada orang ramai.
@faizsoul99 Replying to @[Bulan Disebalik Awan] BUKTI RESIT PEMBAYARAN FAIZ ! Ini Bukan Marketing, Saya tak hamak marketing murahan. Saya cuma soalkan hak & tuntut kebenaran. Saya Mungkin berusia 23 Tahun, Tapi Saya Bukan Budak2 yang tak berfikiran. Apapun Orang Manjung Perak ! Jumpa harini 11 September, 4.00pm di Tapak Musang King Manjung. #tiktoklive #faizsoul #faizaizif #keksouldap #tourfaiz
KREDIT : TikTok Faiz Soul
Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.