Setelah 3 hari dilaporkan hilang dalam sebuah hutan di Bandung, Indonesia, seorang pempengaruh bernama Eyka, 22, dikatakan sudah dijumpai sekitar jam 10.00 malam hasil operasi pencarian semalam. Namun siapa sangka, keraguan segelintir netizen tentang kebenaran berita itu rupanya benar-benar menjadi kenyataan.
Buat konten tanpa fikir akibat daripada perbuatan mereka
Sebentar tadi menerusi platform Instagram Caprice, pihak agensi yang menguruskan barisan talent di bawah produksi Ammar Nazhan mengesahkan bahawa semua kejadian itu adalah rekaan semata-mata. Dari awal lagi, perbuatan kumpulan YouTuber berkenaan sememangnya sudah dikhuatiri bakal menyusahkan banyak pihak khususnya polis atau tentera yang turut ‘dipetik’ dalam kenyataan mereka sebelum ini.
Artikel Berkaitan :
👉 “Gangguan Keras Semalam…Eyka Agak Murung Lepas Kejadian Ini” – Ammar Nazhan
👉 Rakaman Detik-Detik Influencer Malaysia Ditemui Terbaring Bawah Rangka Kayu
👉 Influencer Malaysia Hilang Jam 2 Pagi Ketika Memasuki Hutan Di Indonesia
Dahlah mereka semua tak dapat bayaran selepas buat semua ini
Jelas pihak agensi itu lagi, mereka sudah pun menasihati para talent untuk tidak terlibat dengan produksi YouTuber berkenaan. Selepas apa yang berlaku sepanjang 3 hari ini, perkara itu disifatkan sebagai benar-benar memalukan. Lebih teruk lagi, mereka yang terlibat juga didakwa tidak menerima bayaran sewajarnya.
Influencer kurang bijak menyusahkan polis/tentera negara lain
Sebelum ini, berita berkenaan sempat mendapat liputan meluas termasuklah daripada media-media besar seperti Buletin TV3. Perbuatan produksi berkenaan dikhuatiri semakin ‘menambah minyak’ bagi warga Indonesia yang masih tidak berpuas hati tentang isu membabitkan Pegawai Maritim dan penceroboh di perairan Malaysia sebelum ini.
KREDIT : IG capricedaddycap
Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.