hit Viral

Dah PKP Lagi Sekali, Penulis Teater Kesal Kak Ogy Masih Belum Langsai Hutang

Dah PKP Lagi Sekali, Penulis Teater Kesal Kak Ogy Masih Belum Langsai Hutang 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Isu pembayaran teater ‘Korupsi Dewan Semandung’ hasil terbitan Ogy Ahmad Daud pada bulan Mac tahun lalu nampaknya masih belum berkesudahan. Umpama peribahasa rumah dah siap tapi pahat pula berbunyi, sebelum ini penulis skrip pementasan tersebut iaitu saudara Aloy Paradoks lantang mendedahkan dirinya masih belum menerima payment penuh daripada Kak Ogy.


BACA : Masih Tak Bayar Hutang, Khir Rahman Dedah Kak Ogy Terus Membisu Di WhatsApp

Bukan saya tak bayar langsung…Saya dah beri 30%…Baki masih belum dilunaskan

Walaupun sudah membongkarkan hal tersebut kepada umum dengan harapan Fauziah Ahmad Daud segera menyelesaikan tunggakan itu, siapa sangka penantiannya terus menemui jalan buntu. Terdahulu menerusi laporan mStar, pelakon wanita popular ini ada bersuara untuk menjawab semula asakan mengenai isu terbabit. Ketika itu, dia sedar bahawa hutang memang wajib dibayar malahan menjelaskan akan terus mencari jalan penyelesaian.

Dah PKP Lagi Sekali, Penulis Teater Kesal Kak Ogy Masih Belum Langsai Hutang 2

Dah PKP Lagi Sekali, Penulis Teater Kesal Kak Ogy Masih Belum Langsai Hutang 3
Kredit Foto : Curicuriklik

PKP jumpa PKP, pelakon kesayangan anda semua…Alhamdullillah masih belum settle

Dalam pada itu, saudara Aloy Paradoks sempat membuat luahan pendek menerusi Twitternya pada petang semalam. Dengan nada-nada yang sedikit menyindir, dia nampaknya begitu kesal kerana kemelut itu berterusan sehingga ke hari ini sedangkan ia sudah hangat diperkatakan sejak tahun lalu lagi.


Dah PKP Lagi Sekali, Penulis Teater Kesal Kak Ogy Masih Belum Langsai Hutang 4

Dah PKP Lagi Sekali, Penulis Teater Kesal Kak Ogy Masih Belum Langsai Hutang 5
Kredit Foto : Instagram Aloy Paradoks

Perjalanan saya meminta gaji adalah satu perjalanan panjang

Pada 3 May 2020, penulis skrip ini pernah menulis keluhan panjang di Facebooknya sehingga meraih perhatian ramai. Meskipun sedar bahawa kelantangan menyuarakan isu ini akan memberi kesan pada dirinya nanti, namun dia terus berani untuk menuntut semula haknya.


Dah PKP Lagi Sekali, Penulis Teater Kesal Kak Ogy Masih Belum Langsai Hutang 6 Dah PKP Lagi Sekali, Penulis Teater Kesal Kak Ogy Masih Belum Langsai Hutang 7 Dah PKP Lagi Sekali, Penulis Teater Kesal Kak Ogy Masih Belum Langsai Hutang 8 Dah PKP Lagi Sekali, Penulis Teater Kesal Kak Ogy Masih Belum Langsai Hutang 9

Dah PKP Lagi Sekali, Penulis Teater Kesal Kak Ogy Masih Belum Langsai Hutang 10

Sumber : Portal mStar & Twitter Aloy Paradoks, Facebook Aloy Paradoks

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram