Santai

‘Cuak’ Dikejar Anjing Terus Panjat Masuk Kereta Orang, Aksi Adik Ni Undang Lucu

Siapa je tak rasa takut bila dikejar anjing? Sedangkan orang dewasa pun boleh cuak bila berdepan haiwan itu, ini kan pula kanak-kanak. Sebuah video yang tular di Twitter sejak semalam selepas dikongsikan individu bernama Mokhtar memaparkan gelagat seorang budak lelaki yang ketakutan kerana diekori seekor anjing di sebuah kawasan perumahan telah menjadi perhatian netizen.

BACA: [VIDEO] Ditemani Anjing Waktu Hiking, Azhan Rani Sempat Belanja ‘Konsert’ Free!

Akibat terlalu takut, adik ini telah menahan seorang pemandu wanita tidak dikenali yang ketika itu kebetulan lalu di kawasan berkenaan. Dia juga sempat mengadu pada wanita itu dia sedang dikejar anjing sebelum akhirnya terburu-buru memanjat masuk kereta tersebut untuk menyelamatkan diri.

Adik ni takut anjing.. terus masuk kereta makcik tak kenal

Tidak tahan melihat keadaan cemas budak lelaki itu yang memanjat masuk keretanya, wanita ini terus ketawa lalu galak menyakatnya untuk keluar daripada situ. Malah keadaan itu bertambah lucu apabila kedua-dua mereka saling bertukar tempat duduk sambil wanita ini sempat merakam situasi tersebut. Sehingga kini, video itu telah meraih sebanyak 70 ribu tontonan di Twitter.

Gambar sekadar hiasan

Aku dulu pernah tahan lori nak tumpang

Video tersebut dibanjiri dengan komen-komen berbaur lucu oleh netizen yang terhibur melihatkan situasi itu. Ternyata, apa yang dilalui adik itu sememangnya satu perkara biasa dan pernah dirasai kebanyakkan orang yang turut berasa gemuruh setiap kali berhadapan dengan haiwan itu ketika berjalan kaki.

10 kali ulang 10 kali aku gelak

Aku pernah kena kejar.. lari sampai rumah kasut tinggal sebelah

Sumber: Twitter Istajib_Mokhtar

Youtube

Facebook

Telegram

Kisah Dunia Telegram

Nak Dapatkan Cerita Viral & Trending?

Install Kisah Dunia
×