[VIDEO] Kondom Perisa Nasi Lemak Bakal Dilancarkan Tahun Ini

Nasi lemak merupakan makanan tradisional masyarakat Malaysia. Tidak kira siang atau malam, nasi lemak antara pilihan yang dicari. Memang tak perkena nasi lemak ni, boleh murung hidup. Haa gitu.

Kalau dilihat sekarang, nasi lemak sudah banyak versi. Char kuey tiow nasi lemak la. Nasi lemak burger la. Kali ni kami nak kongsikan dengan anda, nasi lemak versi lain dari yang lari. Agak agak selera tak korang nak makan?

Nasi lemak kondom?

Karex dalam kenyataanya kepada The Malaysian Insight, menyatakan bahawa mereka cuba membawakan rasa sensasi ‘pedas’ sambal nasi lemak dan juga rasa panas terhadap kondom tersebut.

Untuk mendapatkan perisa nasi lemak tersebut, syarikat yang mengeluarkan 5 billion kondom setahun ini terlebih dahulu melakukan ujikaji selama enam bulan bagi mendapatkan ‘rasa’ yang sesuai.

Macam mana agaknya rasa? Ada sesiapa nak try. Ni memang rare. Lain dari yang lain tau.

 

Bersedia Berhadapan Dengan Mereka – Isu Ajaran Sesat, Yusuf Azmi Sedia Bantu

Baru baru ini nama Yusuf Azmi hangat diperkatakan oleh netizen selepas berani menyuarakan pendapat mengenai Boy Iman. Yusuf Azmi memang dikenali sebagai seorang yang berani.

Kalau sebelum ini dia memang seorang yang suka pertahankan kebenaran. Yusuf menyertai PPIM enam tahun lalu, bapa beranak enam ini popular dengan isu pajakan kenderaan dan memperjuangkan nasib pemilik stesen minyak.

Ajaran sesat

SALAM #Semboyan1MalaysiaLive PC Isu Kastam dan Ajaran Sesat Qadiani Masih Lagi Berleluasa, Berlakon Bukan Islam di Kampung Nakhoda Batu Caves.. JIKA ADA SEBARANG ADUAN ATAU PERTANYAAN,SILA HUBUNGI:Alamat: 33D-04-4 Comersial Unit Villa Puteri, Jalan Tun Ismail 50480, Kuala LumpurHotline: 019 913 0000 / 013 220 1565Office: 03 4050 4454Blog: utkppim@blogspot.comInstagram: www.instagram.com/utk.ppimwww.instagram.com/yusuf_azmi_utkppimFacebook: fb.com/utkhasppim fb.com/yusufazmiPPIMBiro Kawal Selia Umrah: Ustaz Abd Halim – 010 600 1415Biro Keahlian Unit Tindakan Khas PPIM:016 764 8000

Posted by Yusuf Azmi on Wednesday, September 27, 2017

SALAM #Semboyan1MalaysiaLive PC Isu Kastam dan Ajaran Sesat Qadiani Masih Lagi Berleluasa, Berlakon Bukan Islam di Kampung Nakhoda Batu Caves..

JIKA ADA SEBARANG ADUAN ATAU PERTANYAAN,SILA HUBUNGI:Alamat: 33D-04-4 Comersial Unit Villa Puteri, Jalan Tun Ismail 50480, Kuala LumpurHotline: 019 913 0000 / 013 220 1565Office: 03 4050 4454

Blog: utkppim@blogspot.com

Instagram: www.instagram.com/utk.ppimwww.instagram.com/yusuf_azmi_utkppim

Facebook: fb.com/utkhasppim fb.com/yusufazmiPPIM

Biro Kawal Selia Umrah: Ustaz Abd Halim – 010 600 1415

Biro Keahlian Unit Tindakan Khas PPIM:016 764 8000

Siapa ada aduan mengenai isu ini, mungkin ini boleh membantu. Yelah zaman sekarang ni, agama pun boleh buat main main.

Sumber : Yusuf Azmi

Keluarga Kami Menerima – Adakah Ini Petanda Fazura & Fattah Amin Bakal Berkahwin?

Semalam, Fattah Amin menyambut ulang tahun kelahiran Fazura yang dianjurkan oleh fanclub mereka.  Turut hadir bersama pada malam itu adalah keluarga Fattah, dan turut terlihat gambar mesra Fazura bersalaman dan berpelukkan dengan ibu Fattah.

Hmm ada apa apa ke ni? Nampak mesra je.

Keluarga kami menerima dengan baik

“Sebenarnya sudah beberapa kali Fazura berjumpa dengan keluarga saya dan terbaharu malam ini (semalam). Setakat ini keluarga saya terutama ibu tiada masalah dan menerima Fazura dengan baik. Malah saya juga ada berjumpa keluarga Fazura dalam satu pertemuan dengan kelab peminat sebelum ini”

“Keluarga kami masing-masing menerima dengan baik. Hubungan kami baik itu sahaja boleh saya beritahu. Saya tahu ramai peminat mahu kami bersama, namun saya hanya menerima sahaja doa yang baik daripada mereka. Selebihnya saya berserah kepada jodoh,” jelasnya kepada Astro Gempak.

Meriah

 

Majlis yang cukup meriah berlangsung di Putrajaya International Convention Centre (PICC) semalam, memperlihatkan ‘love birds’ itu manis mengenakan gaun merah jambu dan Fattah pula berkemeja putih. Memang banyak aksi-aksi manis hingga ke tahap potong kaki semalam, kelab peminat Fattzura juga turut hadir menyokong selebriti kesayangan mereka.

Sumber : Astro Gempak

‘Sering Jatuh Sakit’ – Bekas Isteri Adam Shahz Dedah Punca Bercerai Akibat Sihir Pemisah?

Sebelum ini pelakon Adam Shah pernah terpalit kontroversi kerana didakwa curang. Tidak lama selepas kontroversi itu, isteri Adam, Fatin Afeefa menfailkan penceraian dan mereka sah bercerai talak satu pada 30 Mei di Mahkamah Rendah Syariah Petaling.

Menurut temuramah wartawan mStar Online dan Fatin Afeefa, dia tidak menolak dakwaan sihir menjadi punca utama penceraian berlaku.

Sihir punca bercerai?

Kata Fatin, pada awalnya dia tidak percaya dengan perkara tersebut. Bagaimanapun akibat sering sakit,  dia telah mendapatkan rawatan perubatan Islam.

“Sebelum ini saya ada mengalami muntah-muntah. Waktu malam dalam pukul 12 pula mesti saya tak boleh bangun.

“Malah apabila ke hospital doktor pun tak boleh kesan penyakit saya kerana tidak tahu apa puncanya.

“Buat masa sekarang, saya dalam proses berubat dan berulang alik ke Pusat Perubatan Islam Darussyifa seminggu sekali.”

Berat badan susut

Menurut Fatin, ustaz yang merawatnya memberitahu ada seseorang yang menghantar sihir pemisah sehingga memudaratkan kesihatannya. Disebabkan itu, berat badannya semakin susut sejak beberapa bulan lepas.

“Ramai orang yang tegur pasal perubahan berat badan saya yang sangat ketara.

“Sebelum ini berat dalam lingkungan 45 hingga 46 kilogram. Namun, sekarang berat saya dalam 39 kilogram sahaja.

“Alhamdulillah, keadaan kesihatan saya semakin baik dan boleh bekerja seperti biasa. Apabila sudah sihat nak jaga anak-anak pun senang,”

Adam Shah pernah berkongsi kepada salah satu portal hiburan sebelum ini, rumahtangganya bergolak kerana disihir seseorang yang rapat dengannya. Bekas suaminya juga ada mendapatkan rawatan yang sama kerana sering sakit badan.

Menerusi laporan mStar Online pada 4 Ogos lalu, Adam Shahz mengakui hasutan pihak luar menjadi punca Fatin memfailkan cerai terhadapnya.

sumber : mStar Online

‘Jangan Caras Laki Aku’ – Suami Hadiahkan Kereta Sempena Birthday, Ucapan Yana Samsuddin Buat Peminat Terhibur!

Selepas berumahtangga dan mempunyai seorang anak yang sangat comel, Mateen, Yana Samsuddin nampaknya makin sibuk dengan aktiviti seharian. Selain berlakon, menyanyi dan mengacara, Yana juga sedang aktif dengan perniagaannya.

Terbaru, di instagram Yana ada memuatnaik gambar menerima sebuah kereta sempena hari jadinya yang ke 33. Wahhh bertuah betul Yana ni kan. Siap ada reben pink lagi dekat kereta hehe

Terima kasih sayang

 

Terima kasih sayang… yang ni memang suprise… siap ada reben ikat tengah. Kenapa tak pink terus warna tu hahaaaa..Tak nak taip panjang panjang… ..Good Choice… .. Im happy wife and mom, and friend and daughter, sister and dotdotdot #HappyBirthdayYS #MajlisHarijadiYS #EnKetuaRumah#AbaikanRupaKu #jangancaraslakiaku yeaaahahahhaaaaaa

Hashtag win!

 

Netizen turut sama mengambil peluang mengucapkan tahniah dan selamat hari jadi kepada Yana. Ramai juga yang terhibur membaca ucapan terima kasih Yana ni, hashtag tu yang penting! Apa-apa pun semoga Yana terus dilimpah rezeki melimpah ruah dan keluarga yang bahagia hendaknya. Amin. Lepas ni bolehlah bagi Mateen adik baru pula okay!

sumber : Yana Samsuddin

 

Lepak Bincang Lagu – Dituduh Kena Tangkap Khalwat, Ini Penjelasan Aiman Tino

Aiman Tino antara penyanyi muda yang sering menjadi perhatian netizen. Pernah popular dengan lagu Ku Rela Dibenci, nama Aiman Tino semakin melonjak naik. Kini, kakaknya pula menjejaki langkah menjadi penyanyi. Memang anak beranak berseni. Bukan senang ada bakat ni. Bakat ni anugerah dari Allah.

Namun, ada cerita tak best tular di media sosial mengenai Aiman Tino. Ada dakwaan  mengatakan Aiman Tino ditangkap khalwat. Amboi sampai kesitu ye? Ini penjelasan pihaknya sendiri menerusi Berita Harian.

Mencalarkan imej saya

“Saya diberitahu mengenai cerita khalwat ini oleh peminat yang khuatir sama ada ia benar atau sebaliknya. Saya berterima kasih kepada mereka yang bertanggungjawab menyebarkan khabar angin ini.

“Saya sedang melepak bersama-sama kawan di Ampang untuk berbincang mengenai lagu, jadi bagaimana timbul cerita ditangkap khalwat pula? Berita yang tersebar ini boleh mencalarkan imej saya kerana secara tidak langsung pasti ada yang mempercayainya.

Tidak melatah

“Namun, saya memilih untuk tidak melatah dengan cerita yang timbul ini bagi mengelakkan ia menjatuhkan semangat saya.

“Apa yang pasti, keluarga tahu perkara itu tidak benar sama sekali . Saya sendiri pun masih lagi tinggal bersama mereka”

Aiman mengulas mengenai cerita disiarkan di ruangan pojok hiburan sebuah blog tempatan, kononnya seorang penyanyi remaja lelaki yang juga finalis Anugerah Juara Lagu 31 ditangkap khalwat.

Daripada bayangan diberikan, penyanyi yang dimaksudkan itu adalah Aiman. Jangan tuduh sebarangan okay!

Sumber : Berita Harian

 

Foto Remaja Lelaki Yang Mirip Wajah Fattah Amin. Sama Ke?

Kalau sebut pasal Fattah je mesti semua orang kenal. Menipu la tak kenal dengan pelakon yang tengah hangat di pasaran. Nama Fattah antara yang sering menjadi bualan hangat netizen. Mungkin kerana rupanya yang kacak atau lakonan yang mantap. Korang pilih sendiri lah.

Admin nak share satu foto remaja lelaki ini yang katanya menyerupai Fattah Amin. Sama ke? Korang nilai sendiri lah. Hehe. Admin rasa taklah sama mana. Tapi tak tahu lah tu kan? Mata orang beza beza.

Sama ke?

 

 

 

Boleh tahan kacak macam Fattah

 

 

 

 

Yang last ni senyum macam Fattah. Haa korang rasa sama ke dengan Hero Malaya kita?

Sumber : zafryrosdi

“Saya Hanya Mampu Berdoa”-Ibu Suspek Bakar Tahfiz Sedih dan Kecewa Netizen Tuduh Tidak Pandai Jaga Anak

Kes kebakaran Tahfiz baru-baru ini semakin rancak di bualkan oleh ramai pengamal media. Tidak di nafikan untuk tahun 2017  ini, ia menjadi satu kes yang besar berlaku di negara kita. Ini kerana kes ini melibatkan hingga kehilangan lebih daripada 20 nyawa dalam satu masa.

Sebelum ini jika kita dapat lihat, kes bunuh dan dendam ini biasanya di lakukan oleh orang dewasa yang mungkin sudah lama terjebak dalam dunia jenayah bunuh. Namun kes kebakaran Tahfiz ini benar-benar buat ramai netizen terkejut kerana ia di lakukan oleh sekumpulan budak bawah umur yang layaknya harus menghabiskan sesi persekolah dahulu.

Namun, siapalah yang boleh menolak takdir. Kesemua keluarga yang kehilangan anak kesayangan yang belajar di Tahfiz tersebut perlu menerima kenyataan ini walaupun pahit. Ia merupakan satu dugaan yang sangat besar untuk mereka tanggung.Sudah tentu hilangnya anak tercinta dengan cara tragis benar-benar menyedihkan hati orang tua.

Bagi orang tua suspek pula, mereka tidak habis-habis di kecam,di hina dan di lemparkan dengan pelbagai tomahan. Netizen dan sesetengah orang juga percaya bahawa keluarga memainkan peranan penting untuk menjaga sasiah anak-anak.Ibu kepada salah seorang suspek utama akhirnya meluah rasa tentang hidupnya sebagai ibu tunggal yang berusia 60 tahun yang terpaksa mencari nafkah dan menjaga anaknya secara  sendirian.

Dia mengakui rasa sedih dan malu dengan apa yang berlaku namun berkata hanya mampu berdoa. Dia di tinggal sang suami beberapa tahun lalu dan dialah yang menyara hidup mereka sekeluarga.“Saya dah tua, dan payah untuk seorang ibu tunggal seperti saya mengawal dia setiap masa,” tambahnya lagi.

Ibu tua itu juga di beri peluang untuk berjumpa anaknya di balai.

Sememangnya tiada orang tua yang mahukan anak mereka terjebak dengan hal yang tidak baik. Namun seperti kata para alim ,setiap manusia itu pasti akan ada bahagian masing-masing yakni akan di uji oleh Allah dalam apa jua bentuk dugaan. Bagi kita yang menyaksikan perkara ini, kita juga perlu mendoakan agar mereka yang salah di beri hidayah dan bertaubat.

Semoga yang pergi akan mendapat tempat terbaik di akhirat.

 

Tujuan Saya Untuk Kebajikan – Dituduh Menipu, Ini Penjelasan Boy Iman

Sejak kebelakangan ini nama pelakon Boy Iman sering menjadi bualan hangat netizen. Netizen mendakwa dia telah menipu mengenai perumahan murah. Ramai mendakwa telah ditipu berpuluh ribu.

Terbaru, Boy Iman telah menafikan dakwaan itu. Ini penjelasan pihaknya.

Tujuan saya membawa kebajikan

 

“Saya menjadi ahli Pertubuhan Bukan Kerajaan (NGO) yang menggunakan konsep berbaiah ini sejak berusia 23 tahun lagi. Apa yang dilakukan bertujuan mengangkat dan membela agama, bangsa dan negara.

“Tujuan saya lebih kepada membawa kebajikan dan membangunkan ekonomi dalam kalangan umat Islam. Menolong orang bina rumah dengan kos rendah antara matlamat saya,” katanya kepada Harian Metro.

Menurut Boy atau nama sebenarnya Norul Iman Abdul Rahman, dia juga tidak berapa ambil kisah dengan gelaran yang diberikan kerana fokusnya lebih kepada dunia korporat.

“Saya tidak tahu apa tujuan pihak itu menyebarkan berita ini. Seperti dikatakan, saya adalah ahli korporat dan sentiasa mencari peluang untuk memajukan syarikat saya.

“Saya alu-alukan sesiapa yang nak menyemak nama syarikat saya atau nama saya di balai polis sama ada pernah ada laporan berkaitan saya menganiaya orang atau menipu wang orang,” katanya.

Boy berkata, dia bimbang penyebaran berita sedemikian boleh menimbulkan tanggapan buruk masyarakat terhadap NGO lain yang turut terpalit dengan isu itu sedangkan penubuhannya untuk membantu masyarakat.

Selain tuduhan ini, Boy turut tertekan apabila ada pihak yang menggesa Istana Budaya membatalkan pementasan teater terbitannya, Kontena 404 yang akan berlangsung di situ tidak lama lagi.

“Saya tahu ini kerja sebuah organisasi upahan musuh perniagaan saya. Mereka buat surat terbuka yang ditujukan kepada Ketua Pengarah Istana Budaya iaitu Datuk Mohamed Juhari Shaarani.

Tiada bukti saya lakukan salah

“Mujur beliau tidak terpengaruh dengan hasutan ini dan bersetuju membenarkan kami meneruskan pementasan di situ,” katanya.

Mengulas mengenai pengambilan wang pembeli yang berminat memiliki rumah yang ditawarkan, Boy menjelaskan isu penipuan itu tidak pernah berlaku.

“Tiada bukti saya lakukan kesalahan. Pergilah buat laporan polis kalau betul saya menipu. Ini adalah fitnah semata-mata.

“Saya buat cara yang betul kerana ikhlas nak cari makan. Ibu saya juga terpengaruh dengan kekecohan yang timbul dan menyuruh saya pulangkan wang, tapi bukan saya yang terbabit dengan isu itu,” katanya.

Sumber : Harian Metro

 

“Tengah Sarat Pun Gigih Nak Melancong..”, Pasangan Suami Isteri Dicas RM500K Selepas Bersalin Di England!

Petaling Jaya: Pasangan suami isteri yang bercuti di England terpaksa menanggung kos rawatan yang tinggi selepas wanita berkenaan bersalin di sana.

Bayi mereka yang lahir pramatang terpaksa ditempatkan di wad khas UK National Health Services (NHS) menjadikan rawatan hospital melebihi RM500,000 apabila dikenakan 150% daripada standard biasa memandangkan mereka pelancong asing.

Dr. Irina Ishak, 35  menziarahi adiknya yang merupakan pakar ubat bius di John Radcliffe Hospital di Oxford bersalin di bandar berkenaan pada 8 Ogos yang lalu, yang mana awal 10 minggu daripada tarikh bersalin yang asal.

Menurut Oxford Mail, bayi berkenaan yang dinamakan Amin Mikael masih memerlukan rawatan di unit NICU (neonatal intensive care unit) berkenaan walaupun sudah dua minggu di sana. Ia turut melaporkan bahawa Irina dan suaminya, Ahmad Hakam Razak, 36 sudah dimaklumkan bahawa kos sehari di hospital berkenaan mencecah £2,000 (RM11,360) sehari, yang mana sudah melebihi  £100,000 (RM568,000) sejak dirinya bersalin.

Hakam ketika ditemui ramah media berkenaan memberitahu bahawa dia dan isterinya tidak mampu membayar jumlah berkenaan memandangkan simpanan mereka juga tidaklah sebanyak itu.

“Kami sudah berbincang dengan pihak NHS dan mereka tidak dapat mengurangkan jumlah berkenaan. Kami faham pasti ada sebab undang-undang berkenaan dibuat.

Kami menggunakan semua simpanan kami, tetapi tidak cukup. Jika kami berkerja di sini dan membayar menggunakan mata wang pound itu perkara yang berbeza. Tetapi, kami tinggal di Malaysia.”

Pihak hospital turut menasihati pasangan terbabit untuk membawa pulang bayi berkenaan ketika umurnya mencapai 38 hingga 40 minggu.

Irdina dilaporkan merupakan pakar bedah di hospital sekitar Kuala Lumpur manakala Hakam merupakan seorang jurutera. Mereka turut mempunyai seorang bayi perempuan berusia tiga tahun.

Mereka turut menggunakan aplikasi gofundme untuk membiayai kos berkenaan dan berjaya meraih £34,223 daripada  £50,000 setakat ini.

Rata-rata netizen di forum CARI mengecam tindakan pasangan terbabit yang melancong ketika sarat hamil.

A

Sumber Free Malaysia Today dan GoFundMe Amin Mikael