Fesyen & Gaya Hidup Hiburan Santai

“Aku Je Ke Perasaan Nampak…”- Baju Pengantin Nasha Aziz Undang Kritikan Netizen

Bermula sebagai seorang model sejak tahun 1980-an, Nasha Aziz bukanlah suatu nama yang asing lagi dalam dunia hiburan. Setelah mengembangkan bakatnya ke bidang lakonan dan telah berjaya memenangi beberapa anugerah bagi lakonannya dalam beberapa buah filem, Nasha Aziz memutuskan untuk menumpukan fokusnya kepada bidang peragaan sehingga ke hari ini. Pernah dikhabarkan bakal menamatkan zaman bujangnya, sehingga kini masih tiada berita tentang perkahwinan pelakon jelita itu.

BACA: Bertahun-tahun Menghilang,Inilah Dia Wajah Terkini Nasha Aziz Di Usia Hampir 50 Tahun

Baru-baru ini, warga netizen telah heboh memperkatakan tentang Nasha Aziz yang bakal mendirikan perkahwinannya tidak lama lagi apabila pelakon tersebut terlihat memakai busana perkahwinan hasil rekaan pereka fesyen pengantin terkenal, Ezuwan Ismail. Dikongsikan melalui akaun Instagram pereka fesyen tersebut, Nasha Aziz terlihat begitu anggun mengg4yakan gaun perkahwinan berwarna putih itu.

Letup ke tak baju kahwin kak Nasha kita ni?

Selain ramai yang memuji fizikal Nasha yang begitu langsing meskipun sudah berusia lewat 40-an, video tersebut turut mendapat kritikan daripada warga netizen yang merasakan rekaan baju tersebut agak keterlaluan dan terlalu bergaya barat dek kerana belakangnya yang hampir mendedahkan punggung pelakon itu.

Aku je ke perasan nampak punggung?
Sikit lagi nak nampak punggung
Kenapa belakang tu rendah sangat cutting…aduyai
Kenapa terbelah dekat belakang…masyallah

Hangat diperkatakan warga netizen, akhirnya pereka fesyen busana tersebut tampil untuk memperjelas status Nasha Aziz dan juga rekaan busananya itu melalui sebuah temubual bersama portal akhbar Kosmo.

Tidak melatah dengan kritikan yang diterima, Ezuwan beranggapan bahawa mereka yang mengkritik rekaannya itu tidak terdedah dengan dunia fesyen dan melihat setiap kritikan yang diterima sebagai sesuatu yang positif.

Sumber: IG ezuwanismail, kosmo