Baru-baru ini, sebuah video memaparkan sekumpulan remaja perempuan melakukan kekerasan terhadap seorang pelajar lain sempat tular di media sosial. Difahamkan, kejadian itu berlaku di Kota Kinabalu pada jam 8 pagi, sekitar hari Jumaat minggu lepas, sebelum sekumpulan pelajar lelaki dilihat meleraikan situasi tegang terbabit.
Laporan polis dibuat pada 23 Mei
Pelajar Tingkatan 1 yang menjadi target kekerasan itu kemudiannya tampil membuat laporan polis sehari selepas kejadian berlaku. Akibat pergelutan tersebut, dia disahkan mengalami beberapa kecederaan ringan serta kesan lebam di sekitar badan.
Artikel Berkaitan :
👉 Orang Bengkel ‘Curi’ Guna Kereta Pelanggan, Kantoi Di Lapangan Terbang KK
👉 Restoran Popular Indonesia Minta Maaf Tuduh Pelancong Malaysia Tak Bayar Makanan
👉 Bukan Cubaan Kidnap, 2 Warga Asing Berniat Baik Tolong Budak Naik Eskalator
👉 Dan banyak lagi di Whatsapp Channel Kisah Dunia!

Terlebih dahulu dibawa oleh 2 pelajar sebelum ditibai beramai-ramai
Difahamkan, suspek terdiri daripada lima pelajar daripada sekolah berlainan di Kota Kinabalu. Mereka dipercayai dikenali sebagai kumpulan “ANGEL” dan pelajar itu sendiri turut mengenali suspek menerusi grup WhatsApp yang sama. Remaja berusia 13 tahun itu dipercayai dibawa ke lokasi kejadian oleh 2 pelajar sebelum muncul ahli lain yang bertindak mengkroyoknya secara beramai-ramai.

Suspek ugut agar tidak adukan pada keluarga atau lapor polis
Salah faham dan rasa tidak puas hati didakwa menjadi punca mereka bertindak sedemikian terhadap gadis itu. Selepas insiden berkenaan, suspek juga dipercayai sempat mengugut dan memberi amaran agar pelajar Tingkatan 1 itu mengunci mulut jika tidak mahu diperlakukan lebih teruk. Polis masih menjalankan proses siasatan lanjut berhubung kejadian ini.

KREDIT : Portal Sinar Harian & THE STAR
Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.



