Diadakan di Suntec Singapore Convention & Exhibition Centre, acara Celebfest Singapora yang berlangsung pada 27 Februari dan 1 Mac semalam turut disertai oleh beberapa usahawan serta artis dari Malaysia. Namun baru-baru ini, perkara kurang enak mengenai Betty Rahmad mula kedengaran setelah wanita ini didakwa bersikap biadab sewaktu mendatangi booth peniaga lain.
Last year kakak kau kurang ajar, this year kau kurang ajar
Menerusi video yang dimuat naik semalam, seorang usahawan dari Singapura, Alif, tampil menceritakan semula kejadian sebenar yang berlaku. Ketika booth perniagaannya sedang meriah dikunjungi pelanggan, Betty bersama seorang kenalan dipercayai hadir ke situ sebelum didakwa meninggikan suara untuk membeli produk yang dijual.
“You know what she did? She came out of nowhere, in the middle of our counter here. Dia pekik okey. Dia tak cakap baik-baik. “I want this!”. Kau siapa ek? Artis? Ini bulan Ramadan sey”

Customer semua nampak tau…Ada saksi, bukan 1 atau 2 orang…Don’t be rude
Dalam ruang yang terbuka dan dipenuhi orang ramai, kejadian tersebut turut disaksikan oleh pengunjung lain yang berada di situ. Berasa kesal dengan insiden berkenaan, Alif berpendapat pihak Betty sewajarnya tampil memohon maaf kepada staf yang terlibat. Tidak hanya itu, lelaki ini berkata dia turut disindir kerana sekadar membeli produk dari booth Betty sebanyak 10 dolar Singapura (kira-kira RM30).
@aleafadam Yang kakak dia pulak menjeling and said to me “beli tu je? 🙄” when she saw I only bought $10 worth if items from her booth. Kau nak singaporean borong brapa banyak….

Yang mana nak percaya dulu, silakan…Yang mana kenal saya, tahu saya macam mana
Sementara itu, Betty menerusi akaun TikToknya sebentar tadi berkata pihaknya bakal melakukan siaran langsung sekitar jam 11.30 pagi hari ini bagi memberikan penjelasan lanjut berhubung isu tersebut.

KREDIT : TikTok aleafadam & Bettyrahmadali
Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.






