Khamis lalu, aktivis kebajikan, Abbe Hae sempat mengendalikan nasib seorang warga emas bernama Pak Mail yang dikurung anaknya dalam rumah sendiri. Bakal ditempatkan di rumah kebajikan, anak Pak Mail bagaimanapun bertekad mengambil semula si ayah dan mahu memberikan jagaan lebih baik selepas ini.
Bapa strok dibiarkan oleh anak-anak tidur bergelumang dengan najis
Sebentar tadi, pihak Abbe Hae bagaimanapun dikejutkan dengan sebuah lagi kejadian serupa yang berlaku di Bunut Susu, Pasir Mas. Kali ini, seorang warga emas yang menghidap strok dipercayai hanya tinggal dalam sebuah bilik yang cukup menyedihkan. Hanya ada katil kosong beralaskan kotak buruk, malahan ruangan itu juga dipenuhi dengan sampah sarap serta najis si bapa yang tidak mampu menguruskan diri sendiri.
Artikel Berkaitan :
👉 Anak Kurung Bapa Uzur Dalam Bilik Penuh Sampah, Hanya Berlantaikan Tanah
👉 Lama Hilang Ikut Lelaki Lain, Kini Ibu Muncul Tuntut Harta Pusaka Bekas Suami
👉 [VIDEO] Berat Hati Bawa Watak Anak Derhaka, Lakonan Power PU Azman Bikin Panas
👉 Dan banyak lagi di Whatsapp Channel Kisah Dunia!

Lagi teruk dari kes Pak Mail, betul-betul anak derhaka
Menurut maklumat yang diperolehi, si bapa sudah hidup dalam keadaan begitu seorang diri sejak 2 tahun lalu. Anak-anak hanya terus mengabaikan tanpa mengambil tahu keadaan bapa mereka di rumah berkenaan. Daripada pihak Abbe Hae, laporan polis sudah pun difailkan dan warga emas terbabit bakal ditempatkan di pusat jagaan selepas ini.

Korang yang masih ada ayah, kenapa buat macam ni…Berbaktilah kepada ibu bapa
Menjengah ke ruangan komen, netizen ikut marah dan bersimpati dengan nasib malang lelaki tersebut. Mereka juga mempertikaikan perbuatan si anak yang seolah-olah lupa terhadap jasa bapa sewaktu membesarkan mereka suatu ketika dahulu.

KREDIT : FB Tengku Harith
Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.



