Beberapa hari lalu, pempengaruh dan juga usahawan baju, Fariz Azri atau lebih dikenali sebagai Choii telah mendedahkan rakaman detik-detik rumahnya dipecah masuk oleh seorang pemuda berambut perang. Kejadian itu dilaporkan pada Isnin lalu kira-kira jam 6.55 pagi sekali gus mencetuskan kegusaran seluruh isi rumah.
Artikel Berkaitan :
👉 Pemuda 22 Tahun Menang Cabutan Bertuah RM310K, Nyaris Transfer Ke Akaun Awek
👉 Rumah Usahawan Popular Dipecah Masuk, Hilang Jongkong Emas & Cash Lebih RM3J
👉 “Gambar Aku Mu Tak Ambik Ko” – Dr Seri Vida Bengang Bangunan Dipecah Masuk
👉 Dan banyak lagi di Whatsapp Channel Kisah Dunia!
Aku cukup pantang bab masuk rumah, anak bini aku jangan buat main
Berdasarkan video yang beredar, Choii sempat mengekori pemuda itu yang nampak cukup tenang walaupun selepas kegiatannya terbongkar. Setelah menuruni tangga dan berdalih-dalih menjawab soalan Choii, Noor Mohafirul Mohamad, 22, segera membuka pintu belakang dan berjaya melarikan diri.
@farisazrii Aku cukup pantang bab pecah masuk rumah , anak bini aku jangan buat main .
@farisazrii Sapa kenal mamat ni ? dia pecah masuk rumah .. kawasan permatang damar laut .
Tertuduh tidak mengaku bersalah di persidangan pendakwaan
Dalam perkembangan terbaru hari ini, pemuda berkenaan telah pun dihadapkan ke Mahkamah Majistret Balik Pulau untuk berdepan pendakwaan. Akan tetapi setelah pertuduhan dibacakan, Noor Mohafirul Mohamad tidak mengaku bersalah. Peguam yang mewakilinya meminta pengurangan ikat jamin setelah mempertimbangkan ekonomi tertuduh yang hanya bekerja sebagai pekerja kilang selain keperluan menyara ibunya.
Pelaku sanggup patah balik ke rumah Choii semata-mata untuk ambil selipar tercicir
Setelah berjaya melarikan diri sebelum ini, Mohafirul dikatakan berpatah balik ke rumah terbabit untuk mengambil seliparnya yang tercicir. Di situlah pihak Choii berjaya menangkapnya sebelum laporan polis dibuat.
KREDIT : TikTok Faris Azri Nakal & Portal Malaysia Gazette
Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.