Malam tadi menerusi aplikasi TikTok, rakaman menyaksikan seorang lelaki yang sedang ketakutan ketika menaiki perkhidmatan LRT di stesen KL Sentral telah pun tular. Belum cukup 24 jam ia dimuatnaik, video tersebut sudah meraih lebih 3 juta tontonan sekaligus turut mengundang tanda tanya ramai mengenai masalah sebenar dihadapi oleh lelaki tersebut.
Tolong selamatkan saya! Abang saya sendiri hantar orang untuk ikut & ganggu saya
Seperti yang dapat disaksikan, lelaki tersebut telah merayu pertolongan orang sekitar selain menyuruh rakaman ini ditularkan ke serata media sosial untuk keselamatan dirinya. Menurutnya lagi, sejak pagi dia telah diekori oleh beberapa penjahat yang dipercayai diupah oleh abang kandungnya sendiri.
Artikel Berkaitan :
👉 Suruh Tukar Penerima Insurans, Suami Didakwa Tenggelamkan Isteri Saat Bulan Madu
👉 Suami Nangis Isteri Tergelincir Ke Laut, Rupanya Lakonan Rembat Insurans RM7.5j
👉 GL Diluluskan Ditarik Semula, Kini Terjerat Hutang RM22K, Insurans Enggan Cover
👉 Dan banyak lagi di Whatsapp Channel Kisah Dunia!
Dari pagi diaorang ikut saya! Tak tipu Kak, betul…Takde siapa nak bantu saya
Sengketa keluarga mereka dikatakan berpunca daripada isu pampasan insurans. Difahamkan, abangnya sebelum ini telah mendaftarkan polisi insurans atas nama lelaki terbabit tanpa pengetahuannya sama sekali. Pihaknya sudah pun memfailkan laporan polis kerana penjahat-penjahat tersebut dikatakan cuba ‘menghabisi’ hayatnya.
@urbogrl Hi korang , i need your help to repost this post if can .. kesian dia .. dia kena ikut and kena ugut b***h .. he is shaking & crying i takda niat apa cuma nak tolong saja 🙏🏻 i know the internet voice could speak louder 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Hubungan dia & keluarga memang tidak baik…Dia nak pusat zakat uruskan duit insurans
Satu lagi sumber turut mendakwa, lelaki itu merupakan seorang muallaf dan dia enggan segala duit insurans tersebut jatuh ke tangan abangnya sekiranya dia sudah pergi selamanya nanti. Dia berhasrat agar wang peninggalan itu dikendalikan oleh pusat zakat.
KREDIT : TikTok urbogrl
Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.