Sekolah merupakan sebuah tempat yang selamat. Namun adakalanya, terdapat insiden tidak diingini berpotensi untuk berlaku tanpa kemahuan sesiapa. Baru-baru ini, seorang bapa juga sempat berkongsikan kesedihan mengenai anaknya, Hafiya yang dipercayai dihempap seorang guru ketika menjalani sesi persekolahan.
Artikel Berkaitan :
👉 Guru Suka Periksa Pad Pelajar Perempuan Datang Bulan Dilaporkan Ke SiSPAA
👉 Guru Hantar Foto 18 Murid Tak Siap Tugasan Di WhatsApp, Ibu Bapa Lapor SiSPAA
👉 Naib Pengetua SJKC Tidak Bertugas Sejak September 2024, Ditemui Reput Di Rumah
👉 Dan banyak lagi di Whatsapp Channel Kisah Dunia!
Hafiya kena hempap dengan cikgu, cedera pada tulang humerus
Tidak pasti bagaimanakah kronologi sebenar, namun difahamkan insiden itu berlaku dengan tidak disengajakan. Akibat dihempap orang dewasa yang jauh lebih berat dan besar, Hafiya mengalami sedikit kecederaan sehingga terpaksa menjalani prosedur pemasangan 2 batang besi pada tangan kirinya. Kecederaan itu berlaku pada tulang humerus yang menyambungkan anggota sika dan juga bahu.

Cikgu sekadar WhatsApp dekat isteri minta maaf…Takde common sense
Apa yang berlaku sudah pun berlalu. Pihak ibu juga enggan memfailkan sebarang laporan polis. Walau bagaimanapun, mereka sedikit terkilan kerana guru yang menghempap Hafiya sekadar melakukan permintaan di aplikasi WhatsApp sahaja tanpa datang bersua muka apalagi menziarahi Hafiya. Respons itu disifatkan sebagai seolah-olah tiada sikap timbang rasa.
Semoga dipermudahkan segala urusan & segera sembuh
Menjengah ke ruangan komen, ramai netizen meluahkan rasa simpati selain mendoakan kesembuhan kanak-kanak ini. Bapa Hafiya iaitu Ada Mukhriz turut mengucapkan terima kasih atas doa-doa yang disampaikan orang ramai.
KREDIT : FB Adam Mukhriz
Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.