Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. Seorang ibu tidak dapat menahan air mata setelah anak perempuannya disahkan menghembuskan nafas terakhir sejurus terlibat denan sebuah nahas jalan raya yang berlaku di Melaka kira-kira jam 10.45 pagi tadi.
Nurnie yang tidak lagi bersekolah sedang dalam perjalanan ke gerai Nasi Kerabu keluarganya
Difahamkan sebelum insiden pilu itu berlaku, Nurnie Alisya Mohamed Noor, 15 sedang dalam perjalanan menuju ke kedai Nasi Kerabu yang diusahakan oleh keluarganya berlokasi di Taman Tangga Batu Perdana. Saat itu, dia memulakan perjalanan seorang diri dengan menaiki motosikal dari arah Tangga Batu.
Artikel Berkaitan :
👉 Pemuda Dihimpit Treler Melambung Dari Flyover, Organ Pecah Terpaksa Buang Limpa
👉 Pemandu Treler Terlelap Hentam Kereta 8 Beranak, Anak Usia 3 Tahun Bertemu Ilahi
👉 Difitnah Tukar Lorong & Sebabkan Trak ATM Terbalik, Abang Lori Dedah Dashcam
Nurnie cuba memotong, namun hentaman yang berlaku mengakibatkan pemergiannya
Nurnie yang berada di sebelah kiri cuba memotong sebuah lori treler yang sedang menghala ke Ayer Keroh. Malang sekali, cubaan itu gagal lantas menyebabkan dia dihentam oleh kenderaan berat itu. Pemergian gadis ini adalah disebabkan kecederaan serius yang dialaminya. Manakala pemandu lori berusia awal 40-an berada dalam keadaan selamat tanpa sebarang kecederaan.
Siasatan berhubungan kematian Nurnie masih dijalankan
Di lokasi kejadian, orang awam menjadi saksi rintihan sebuah keluarga meratapi pemergian anak tersayang. Tubuh Nurnie saat itu ditutup sementara dengan payung sebelum dibawa ke Jabatan Perubatan Forensik Hospital Melaka. Buat masa sekarang, polis masih menjalankan siasatan lanjut termasuklah mengesan saksi-saksi lain sekiranya ada.
KREDIT : Portal Malaysia Gazette & BH Online
Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.