“Saya Nak Jadi Pelagak Seni Yang Kreatif Dan Kalau Boleh Legenda Alam Maya”-Iqram Dinzly

Pelakon, Iqram Dinzly yang penuh dengan kontroversi beberapa bulan yang lepas dengan aksi yang menghairahkan menyatakan dia berbesar hati jika ada tawaran dari mana-mana pihak untuk mewujudkan program atau salurannya sendiri di Youtube.

Iqram turut mempercayai jika dia diberi peluang, dia akan menunjukkan usahanya dan mengkongsikan ilmunya kepada orang ramai.

“Kalau betul ada tawaran, saya terima dengan hati terbuka. Saya ingin bermula dari bawah dan tunjuk kepada orang usaha yang dilakukan selama ini.”

“Jika perkara ini direalisasikan, saya percaya ada sebab kenapa mereka menginginkan saya. Bukan kerana apa yang tular, tetapi lebih kepada perkongsian ilmu.”

Dalam pada masa itu, Iqram menyatakan tidak tahu menahu dengan video live di Intagramnya yang tular. Katanya, kalau tular ianya adalah satu bentuk hiburan dan perkongsian dakwah. Yeke?

“Apa yang dikongsikan di IG sekadar satu bentuk hiburan kepada semua. Dalam masa sama, ia juga perkongsian dakwah.”

“Namun, apabila setiap video yang dimuat naik tular ia di luar bidang kuasa saya. Malah, sejujurnya saya tidak pernah ambil tahu pun mengenai perkara ini.”

Pertemuannya bersama penerbit David Teo semalam menjadi penelitian mata-mata yang ada dan Iqram menyatakan ianya bukanlah tentang kerjaya lakonan.

“Saya berjumpa David atas perbincangan lain. Bagi saya, hanya dia faham apa yang saya cuba sampaikan selama ini. Ia masih membabitkan projek seni tapi skop berbeza.”

Iqram menegaskan kembali dengan tindakannya kelaur dari bidang lakonan dan menukar namanya yang baru dan tak mahu menggunakan Iqram Dinzly lagi.

“Menerusi nama ini, saya ingin jadi pelagak seni yang kreatif dan inovatif. Kalau boleh, saya nak jadi legenda alam maya.”

Sumber: Harian Metro

Dapat duit dengan kongsi artikel Info lanjut

Jawatan kosong sebagai writer di KisahDunia! . Berminat? Email resume anda ke job@kisahdunia.org Info Lanjut

Apa Komen Anda