Home » “Saya Tidak Pernah Memberitahu Mereka…”- Elyana Dedah Hanya 5 Rakan Rapat Yang Diberitahu Mengenai Kanser Yang Dihidapinya…
Hiburan Inspirasi Viral

“Saya Tidak Pernah Memberitahu Mereka…”- Elyana Dedah Hanya 5 Rakan Rapat Yang Diberitahu Mengenai Kanser Yang Dihidapinya…

Beberapa hari ini heboh diperkatakan mengenai pengakuan Elyana mengenai kanser limfoma yang dihidapinya semenjak lebih kurang tujuh tahun yang lalu. 

Ramai rakan artis dan beberapa individu turut mengakui bahawa mereka sebenarnya tahu mengenai penyakit Elyana tapi terpaksa merahsiakan mengenai perkara tersebut. Tidak kurang juga ada yang mengaku sebagai rakan baik dan lebih melucukan mengaku sebagai rakan Elyana semasa menuntut di universiti.

Ekoran daripada itu, Elyana turut tampil untuk mendedahkan lima selebriti yang tahu mengenai penyakitnya melalui mulutnya sendiri selain daripada keluarga dan teman rapatnya.

Melalui sekeping foto bersama teman baiknya, Sasqia Dahuri, Elyana memberi penjelasan yang panjang supaya tidak ada individu yang memberi ‘statement‘ yang boleh mengelirukan orang ramai.

Berikut merupakan kapsyen penuh Elyana:

“Ramai yang mengeluarkan statement mengatakan bahawa mereka kawan baik saya(bff) dan dah lama tahu tentang kanser saya serta menyimpan rahsia tentang penyakit saya selama ini.

Sedang kan saya tidak pernah memberi tahu mereka apatah lagi bercakap mengenai hal ini kerana tidak terlalu rapat…Yang cakap saya belajar satu University pun ada..Saya tak pernah masuk University,sebab dari dulu dah bijak..hahhaha🤣

—————————

Bukan nya apa,kerana mereka bukan orang yang benar-benar tahu tentang saya jadi takut tersalah beri Information.Itu saja…

——————————–

Yang cakap saya makan product yang mereka jual pun banyak..

Jangan la ambil kesempatan dan berbohong..tak baik.Saya takut ramai yang tertipu saja..

——————————

Dia yang di dalam gambar ini adalah benar-benar sahabat saya yang mengetahui tentang saya dari mulut saya sendiri.

Sahabat yang pernah menangis bersama selain Anita Baharom ,Zuhairy,Sherry Ibrahim dan Datin Anne Ngasri..But saya ok je…tetapi saya terpaksa clear kan perkara ni kerana ramai yang bertanya pada saya dan Keliru.

Terima Kasih yang mendoakan saya.Semoga Allah membalas kebaikan anda semua.

————————————–

P/s:sorry terpaksa tutup comment takut nama-nama yang tak bersalah di tag.”

Pendedahan Elyana tersebut telah mendapat lebih 21 ribu likes selepas dimuat naik beberapa jam yang lepas. Diharap dengan penjelasan Elyana ini, tidak ada lagi individu yang tampil membuat kenyataan yang salah atau mengelirukan.

Sumber: Instagram Elyana

Ingin berkongsi Artikel?Jom Klik Hantar Artikel

Jawatan kosong sebagai writer di KisahDunia! . Berminat? Email resume anda ke job@kisahdunia.org Info Lanjut

Apa Komen Anda

Artikel Pilihan

error: Alert: Content is protected !!