Home » ‘Tarik Diri Bukti Kau ‘Loser’ – Persoalkan Aplikasi ‘Mengaji’, Ini Respon Sinis Caprice
Semasa

‘Tarik Diri Bukti Kau ‘Loser’ – Persoalkan Aplikasi ‘Mengaji’, Ini Respon Sinis Caprice

APA kesudahan mengenai program realiti Clever Girl selepas kecoh tular kes Shazana dengan ‘tidak sengaja’ telah jawab dengan betul walaupun soalan belum habis ditanyakan? Semalam, Caprice telah memuat naik satu rakaman video yang mana dia telah membuka mulut mengenai isu penarikan diri Kiera dan kesalahan yang dilakukan oleh Shazana.

“Apa yang terjadi sebenarnya boleh effect integriti program pertandingan tersebut. Bukannya effect integriti awak.

“Walaupun kita belajar gempak-gempak, study kat oversea, Oxford ke dapat straight A’s ke, apa-apa je lah. Kita kena sentiasa merendah diri , jangan sombong dan jangan cepat melenting,” kata Caprice.

Pertikaikan aplikasi mengaji

Sebelum itu Caprice atau nama sebenarnya Ariz Ramli, ada memuat naik mengenai pandangan peribadinya tentang ‘kesilapan’ Shazana yang jawab soalan pada episod lalu tanya menyebut jawapan judul buku karya Usman Awang.

Apa yang menghangatkan lagi keadaan adalah apabila Noor Syakirah Mohd Azam atau Kiera, graduan dari Universiti Oxford telah menyerang Caprice.

Bekas peserta Pulau Pinang itu mempertikaikan jihad dilakukan oleh Caprice melalui aplikasi Mengaji.com yang telah diusahakannya sejak lima tahun lalu bersama ahli kumpulan yang lain.

Memalukan pelajar Oxford

 

Kami sendiri telah menghubungi Caprice dan bertanyakan lebih lanjut mengenai isu itu kerana posting Caprice di Instagram miliknya telah dipadam oleh pihak Intagram selepas menerima hampir 200 report.

Kiera padam?

Kenapa kena report? Siapa yang report? Caprice telah memuat naik gambar yang menunjukkan posting itu telah dipadam oleh pihak Instagram dan penyanyi rappersitu juga telah berkongsi dengan kami mengenai apa yang telah ditulisnya semalam.-malaysiabolehbro.com

Sumber : Buletin Kampung

Ingin berkongsi Artikel?Jom Klik Hantar Artikel

Jawatan kosong sebagai writer di KisahDunia! . Berminat? Email resume anda ke job@kisahdunia.org Info Lanjut

Apa Komen Anda

Artikel Pilihan

error: Alert: Content is protected !!