Home » Lelaki Dipenjara Kerana Rogol Isteri Berusia 12 Tahun Hingga Hamil
International

Lelaki Dipenjara Kerana Rogol Isteri Berusia 12 Tahun Hingga Hamil

Bukanlah satu perkara biasa yang berlaku dan tidak selalu kita dengar apabila seorang lelaki yang berumur 20-an telah menikah dengan gadis berusia belasan tahun. Jika ya pun lelaki berkahwin dengan gadis belasan tahun, mungkin agak masuk akal jika wanita yang di nikahi itu berumur 17 hingga 19 tahun.

Tidak di nafikan ada juga di kalangan wanita yang mahu menikah setelah tamat belajar sekolah menengah. Namun begitu, seorang lelaki yang berumur 25 tahun ini telah menikah dengan seorang budak perempuan berumur 12 tahun secara haram di negaranya. Lelaki itu berasal dari Rom dan mempunyai latar belakang gipsi.

Setelah itu, mereka pun berpindah ke Britain dan mahu menjalani kehidupan seperti biasa. Namun sesuatu yang tidak di jangka berlaku oleh lelaki berkenaan, dia di tahan dan di dakwa kerana mengikut undang-undang di sana, orang dewasa tidak boleh melakukan hubungan seks dengan kanak kanak di bawah 13 tahun.

 

Budak perempuan itu yang berumur 12 tahun sudah pun di sahkan hamil dan menghitung hari untuk melahirkan anak. Maka lelaki itu pun di tahan dan di dakwa di mahkamah. Ketika di mahkamah, dia di katakan tidak bercakap dan tidak menjawab soalan wartawan kerana tidak menggunakan Bahasa Inggeris.

Kes ini menjadi hangat dan perbualan ramai media kerana faktor pemahaman kepercayaan seseorang tidak boleh di terima pakai dengan undang undang semasa sebuah negara. Lelaki itu di kenakan hukuman penjara sehingga 6 tahun dan budak perempuan itu pula di hantar pulang ke Romania.

 

Bagi hakim yang menjatuhkan hukuman itu, hakim berkenaan menjelaskan bahawa ia tetap salah walau mereka melakukan hubungan itu dengan kerelaan dan tanpa paksaan. Namun undang-undang mereka lebih mahukan perlindungan seks kepada kanak-kanak bawah umur.Lelaki itu berkata dia mahu meneruskan hubungan cinta dengan budak 12 tahun itu setelah tamat tempoh penjara.

Ingin berkongsi Artikel?Jom Klik Hantar Artikel

Jawatan kosong sebagai writer di KisahDunia! . Berminat? Email resume anda ke job@kisahdunia.org Info Lanjut

Apa Komen Anda

Artikel Pilihan

error: Alert: Content is protected !!