Home » Selepas Diselar Netizen, Kini Redza Minhat Pula Sindir Fathia Latiff Gara-Gara Salah Faham Maksud ‘Cashless’..
Hiburan Viral

Selepas Diselar Netizen, Kini Redza Minhat Pula Sindir Fathia Latiff Gara-Gara Salah Faham Maksud ‘Cashless’..

Semalam kecoh di laman sosial apabila aktres cantik, Fathia Latiff telah memuat naik status yang dianggap netizen sebagai kurang bijak. 

Beliau yang sebelum ini telah menimbulkan kontroversi panas ekoran video live beliau yang mendedahkan sebahagian daripada payudaranya di aplikasi Bigo Live, kini kembali hangat diperkatakan gara-gara salah faham dengan tajuk sebuah akhbar tempatan.

Menerusi akaun twitter Fathia, beliau telah mengkritik kenyataan Menteri Belia dan Sukan, YB Khairy Jamaludin bahawa rakyat Malaysia dijangka mengamalkan transaksi tanpa tunai (cashless) menjelang tahun 2050 yang akan datang.

 

Gara-gara tweet tersebut, beliau telah diselar netizen kerana tidak cuba memahami perkataan ‘cashless‘ sebelum mengkritik kata-kata yang dikeluarkan oleh YB Khairy Jamaluddin tersebut.

Status beliau tersebut bukan sahaja menarik perhatian ramai, malah rakan artis, Redza Minhat juga turut menyindir tindakan Fathia yang disifatkan sebagai kurang bijak.

Redza Minhat, melalui tweetnya menyindir Fathia dengan menyuruhnya untuk kekal dengan Bigo Live.

Fathia bagaimanapun bertindak membalas tweet Redza tersebut dan menyebabkan perang twitter antara dua rakan artis tersebut.

Redza turut menasihati Fathia agar tidak mengeluarkan apa-apa kenyataan yang akhirnya boleh memalukan dirinya sendiri.

Apa yang kelakarnya, Fathia juga mempertahankan dirinya dengan mengatakan bahawa media yang mengeluarkan kenyataan tersebut tidak meletakkan headlines yang jelas sehingga menyebabkan kekeliruan.

 

Fathia kemudian cuba untuk menutup malu dengan bertanyakan kepada netizen jika mereka bersetuju yang sukar untuk mendapatkan duit pada masa sekarang berbanding sebelum ini.

 

Apapun, diharap selepas ini Fathia lebih berhati-hati agar tidak mencemarkan nama baiknya sendiri.

Sumber: Mynewshub

Ingin berkongsi Artikel?Jom Klik Hantar Artikel

Jawatan kosong sebagai writer di KisahDunia! . Berminat? Email resume anda ke job@kisahdunia.org Info Lanjut

Apa Komen Anda

Artikel Pilihan

error: Alert: Content is protected !!