Home » “Saya Tak Lari…Bukan Saya Tak Nak Berhubung Dengan Mereka..”, Zurin Jundi Jual Butik, Rumah, Aset Peribadi Bayar Balik Hutang Pelanggan!
Viral

“Saya Tak Lari…Bukan Saya Tak Nak Berhubung Dengan Mereka..”, Zurin Jundi Jual Butik, Rumah, Aset Peribadi Bayar Balik Hutang Pelanggan!

Beberapa bulan yang lalu kecoh apabila perunding perkahwinan Zurin Jundi diserang pelanggan apabila ada yang mendakwa syarikat berkenaan menipu pelanggan dengan memberikan pakej pelamin tidak segah yang dijanjikan. Bahkan ada juga pasangan pengantin yang tidak menerima makanan pada hari persandingan mereka.

Amukan melanda sehingga beberapa pelanggan yang tidak puas hati menyerang pemilik butik perkahwinan berkenaan dan meminta wang mereka dipulangkan.

Zurina Ahmad Jundi, pemilik Zurin Jundi Wedding Planner ketika ditemui Harian Metro memberitahu bahawa dia tidak melarikan diri bahkan sedang dalam usaha untuk memulangkan wang kepada pelangganya.

“Saya tak menghilangkan diri, saya sedang usaha bayar balik. Cuma minta pelanggan sabar sahaja, giliran mereka akan tiba.

Bagi pelanggan yang mahu berjumpa dengan saya, bukan saya tidak mahu berhubung dengan mereka tetapi cukuplah dengan kejadian mereka ‘perangkap’ saya untuk menyerang dan mengugut saya supaya membayar wang segera.

Seperti yang dimaklumkan, kami akan membayar secara berkala dan berperingkat. Kami terpaksa lakukan itu kerana pelanggan yang membuat tuntutan bukanlah sedikit.”

Menurut Zurina, kini dia dalam proses menjual empat bangunan cawangan butiknya berserta barangan pengantin. Dia juga menjual rumah dan aset peribadi selain mengumpul sumbangan daripada keluarganya untuk melangsaikan bayaran kepada semua mangsa.

“Berdasarkan apa yang saya bincangkan dengan peguam saya, dalam masa enam bulan, 80 hingga 100 peratus pelanggan yang buat tuntutan akan terima wang mereka.

Saya serahkan urusan bayaran balik ini kepada peguam saya, dan untuk pengetahuan ramai beberapa pelanggan sudah menerima wang tuntutan mereka cuma kami tidak boleh war-warkan siapa orangnya atas keselamatan mereka.

Ada pelanggan yang dikecam serta dipersoalkan selepas terima bayaran, jadi beberapa pelanggan minta supaya rahsiakan nama apabila sudah menerima bayaran atas tujuan keselamatan,”

Terdahulu 100 pengantin dan bakal pengantin dilaporkan terpedaya dengan syarikat berkenaan dan mengalami kerugian sebanyak RM500,000.

Sumber Harian Metro

Ingin berkongsi Artikel?Jom Klik Hantar Artikel

Jawatan kosong sebagai writer di KisahDunia! . Berminat? Email resume anda ke job@kisahdunia.org Info Lanjut

Apa Komen Anda

Artikel Pilihan

error: Alert: Content is protected !!