Home » ‘Budak Ni Salah, Kau Reti Bahasa Tak?’- Dakwa PPIM Bantu Persalah, Netizen Naik Berang
Semasa

‘Budak Ni Salah, Kau Reti Bahasa Tak?’- Dakwa PPIM Bantu Persalah, Netizen Naik Berang

Baru baru ini viral doktor gigi palsu yang menipu ramai orang. Mahkamah Sesyen telah menjatuhkan hukuman denda RM70,000 terhadapnya atas tuduhan menjalankan perusahaan pergigian tanpa lesen di Bukit Katil, Januari lalu. Isu ini antara yang menjadi bualan hangat netizen apabila gadis yang baru berusia 20 tahun sanggup menipu ramai orang.

Menerusi perkongsian seorang doktor, dia merasa bengang apabila tertuduh berjaya terlepas dari hukuman atas sebab persatuan. Persatuan apa tu? Betul ke ni?

Dibebaskan kerana persatuan?

Hari paling menyedihkan sepanjang aku jadi doktor gigi. Orang yang menipu dalam perkhidmatan pergigian, dibantu untuk dibebaskan oleh persatuan yang sepatutnya membela pengguna.

MEMALUKAN.

Macam mana penipu ini boleh dibantu bayarkan denda? Kenapa tak bantu ORANG-ORANG YANG KENA TIPU DENGAN BUDAK NI? Tak habis-habis kau nak kata kami kejar KPI. Budak ni buat salah, kau reti bahasa ke tidak?

Belajar pasang braces ikut youtube? Kau gila? Lepas tu caj bukan main mahal. Sesuka hati buka klinik gigi tak ada lesen. KAU INGAT KITORANG NI TUNGGUL KE APA?? BELAJAR MACAM NAK MATI UMUR 24 BARU JADI DOKTOR GIGI, TAPI BUDAK NI UMUR 20 DAH ADA KLINIK GIGI??

Persatuan pengguna bantu penipu?

 

KAU INGAT KELUARGA DIA NI JE YANG MIKIN??

Duit 70 ribu tu boleh bantu orang lainlah weh. Persatuan pengguna apa benda kalau bantu PENIPU??

Kesian mangsa yang kena tipu dengan budak ni.Kesian doktor gigi kena maki.Kesian 70 ribu boleh disalurkan untuk rawatan kanser.Kesian persatuan pengguna dah terpesong hala tuju.Kesian geng bikers kena kelentong.

Netizen berang

 

Sumber : Iqbal Rosali

Ingin berkongsi Artikel?Jom Klik Hantar Artikel

Jawatan kosong sebagai writer di KisahDunia! . Berminat? Email resume anda ke job@kisahdunia.org Info Lanjut

Apa Komen Anda

Artikel Pilihan

error: Alert: Content is protected !!