Home » Wow! Macam Tak Percaya, Hasil Indah Ini Daripada Jurugambar Tanpa Tangan & Kaki
Inspirasi

Wow! Macam Tak Percaya, Hasil Indah Ini Daripada Jurugambar Tanpa Tangan & Kaki

Setiap orang dilahirkan dengan keistimewaan dan kebolehan yang tersendiri, ada yang dikurniakan akal fikiran yang pintar senang menuntut ilmu. Ada sesetengah orang dikurniakan tubuh badan yang kuat untuk melakukan kerja fizikal. Ini semua takdir yang telah ditentukan Allah swt.

Seperti yang dikongsi Era FM ini, Achmad Zulkarnain berasal dari Indonesia dilahirkan tanpa kaki dan tangan. Walaupun kurang upaya, Achmad mampu buktikan dia setanding dengan jurugambar professional yang lain, gambar-gambar yang diambilnya sangat cantik.

Achmad yang menggunakan kamera professional juga melakukan proses editing hanya di cyber café. Setakat ini beliau telah menghasilkan beribu gambar yang menarik seperti gambar di puncak gunung Ijen, kira-kira 2800 meter dari aras laut. Hebat kan?

Guna kamera professional, editing hanya di cyber cafe

 

Sempurna seseorang bukan diliat di fisik, melainkan hati

 

 

Bagi yang ingin melihat dengan lebih dalam hasil seni beliau, korang bolehlah ke instagram bang_dzoel. Memang kagum kami melihatnya, walaupun hanya melakukan editing di cyber cafe ini tidak mematahkan semangatnya untuk terus menjadi jurugambar berjaya.

 

 

Karna tuhan memberikan kekurangan sepaket dengan kelebihannya. Thanks god

Antara koleksi gambar indah yang diambilnya. Memang terbukti setanding dengan jurugambar professional yang lain. Walaupun serba kekurangan dari segi fizikal, itu tidak menghalang semangat Achmad untuk menggapai cita-citanya. Seharusnya anak muda mencontohi kecekalan Achmad ini, tak ada alasan untuk berjaya okay! Didoakan semoga Achmad semakin maju dan sukses di masa hadapan. Salute!

sumber : Era FM

Ingin berkongsi Artikel?Jom Klik Hantar Artikel

Jawatan kosong sebagai writer di KisahDunia! . Berminat? Email resume anda ke job@kisahdunia.org Info Lanjut

Apa Komen Anda

Artikel Pilihan

error: Alert: Content is protected !!