Home » (VIDEO) Wanita Ini Telah Beberapa Kali Gagal Ujian Memandu Dan Pada Cubaan Ke-8, Kereta Yang Dipandunya Terbalik Gara-Gara..
International Realiti Hidup Viral

(VIDEO) Wanita Ini Telah Beberapa Kali Gagal Ujian Memandu Dan Pada Cubaan Ke-8, Kereta Yang Dipandunya Terbalik Gara-Gara..

Setiap orang ada pengalaman mereka sendiri semasa mengambil ujian memandu. Ada yang sangat teruja dan tidak kurang yang terlalu takut dan gementar. 

Dalam keterujaan mahu mendapatkan lesen memandu, ada juga yang mengalami kegagalan beberapa kali, tidak kira samada ujian komputer, ujian litar mahupun ujian pemanduan di jalan raya yang sebenar.

Begitu juga dengan apa yang berlaku kepada seorang wanita di Zhuhai, Guangdong, China ini. Beliau telah mengambil ujian memandu sebanyak 7 kali dengan 5 kali untuk kenderaan manual dan 2 kali menggunakan kenderaan automatik, namun kesemuanya gagal.

Lebih malang lagi, pada ujian yang ke-8 yang diambil pada 18 Ogos yang lalu, beliau telah terlibat dengan kemalangan sehingga menyebabkan keretanya terbalik sekaligus menyebabkan beliau gagal sekali lagi.

Kejadian ini berlaku kerana beliau gagal mengawal kenderaan ketika menjalani ujian jalan berliku “S” yang mengakibatkan beliau terlanggar dinding seterusnya menyebabkan keretanya terbalik 180 darjah.

Kejadian malang tersebut berlaku sekelip mata namun tidak mengakibatkan sebarang kecederaan serius kepadanya. Wanita itu bagaimanapun menggigil ketakutan dan terkejut akibat dari kejadian itu.

Menerusi video yang dirakam, boleh dilihat dengan jelas pegawai pemandu membantunya untuk keluar daripada kereta yang terbalik tersebut.

“Tidak mengapa, asalkan anda selamat. Jangan panik, lepaskan tali pinggang kaledar dan keluar daripada kereta,”.

Wanita yang masih dalam keadaan terkejut itu berkata yang beliau telah menekan brek tapi kereta masih meluncur laju.

“Saya menekan brek apabila kereta melalui selekoh tetapi kereta tersebut tetap bergerak laju jadi saya menekan dengan lebih kuat, namun ianya tetap tidak berhenti.”

Bagaimanapun, apabila keadaan sedikit redha dan tenang barulah beliau menyedari pedal ‘brek’ yang ditekannya itu sebenarnya merupakan pedal minyak atau pemecut dan bukanlah pedal brek!

 

 

Tidak dapat dipastikan samada beliau akan terus mencuba atau akan melupakan terus impiannya untuk memiliki lesen memandu. -Sumber: Era Baru

 

Ingin berkongsi Artikel?Jom Klik Hantar Artikel

Jawatan kosong sebagai writer di KisahDunia! . Berminat? Email resume anda ke job@kisahdunia.org Info Lanjut

Artikel Pilihan

error: Alert: Content is protected !!