Home » Tular Bila Juruterbang Syarikat Penerbangan Terkenal Didakwa Cari Calon Isteri Tapi…
Viral

Tular Bila Juruterbang Syarikat Penerbangan Terkenal Didakwa Cari Calon Isteri Tapi…

Baru-baru ini kecoh apabila seorang juruterbang yang didakwa daripada syarikat penerbangan Air Asia mencari calon isteri di salah satu laman mencari jodoh di Facebook.

Lelaki berkenaan, yang dikenali dengan nama Muhammad Azmeiir Syahnim memuat naik maklumat dirinya dan ciri-ciri isteri idamannya di laman FB Page  Kelab Cari Jodoh Malaysia Live.

Antara ciri calon isteri yang diidamkan adalah pandai masak dan boleh memahami tugasannya yang terpaksa berkerja jauh dan tidak dapat berada di rumah setiap masa.

Maklumat berkenaan yang disertakan dengan sekeping gambar selfie seorang lelaki memakai baju seragam juruterbang sememangnya mencairkan hati ramai gadis bujang di luar sana.

Namun hampa harapan si gadis apabila putera idaman yang disangka boleh menjadi seorang suami rupanya palsu. Difahamkan gambar berkenaan bukanlah gambar sebenar si pencari jodoh, bahkan ada individu yang tidak bertanggungjawab menggunakan gambar berkenaan untuk memancing para gadis.

Difahamkan gambar berkenaan sebenarnya milik Scoot Rais yang diambil daripada laman Instagramnya.

Pihak laman Kelab Cari Jodoh Malaysia menafikan entri berkenaan dimuat naik di laman mereka, kerana ianya telah dimuat naik di salah sebuah laman yang seakan serupa dengan nama kelab berkenaan, iaitu Kelab Cari Jodoh Malaysia Live. 

Diharap orang ramai tidak mempercayai individu sewenangnya bimbang mengundang padah di masa hadapan.

Sumber FB Kelab Cari Jodoh Malaysia dan Instagram Scott Rais

 

Ingin berkongsi Artikel?Jom Klik Hantar Artikel

Jawatan kosong sebagai writer di KisahDunia! . Berminat? Email resume anda ke job@kisahdunia.org Info Lanjut

Artikel Pilihan

error: Alert: Content is protected !!