Home » (Video) “Suruh Berhenti Dia Tak Nak..”, Aksi Jurugambar Sukan Kejar Khairul Hafiz Cuit Hati Netizen!
Semasa Sukan

(Video) “Suruh Berhenti Dia Tak Nak..”, Aksi Jurugambar Sukan Kejar Khairul Hafiz Cuit Hati Netizen!

Acara lari pecut 100 meter sempena Sukan SEA Kuala Lumpu 2017 menjadi milik Khairul Hafiz Jantan apabila berjaya meraih pingat emas di Stadium Nasional Bukit Jalil semalam. 

Sumber Harian Metro

Pemuda berusia 19 tahun itu dilaporkan berjaya memecah rekod larian dengan catatan 10.38 saat, yang mana mengalahkan juara bertahan Eric Cray yang berjaya mencatat masa 10.43 saat, berbeza 5 saat sahaja!

Kemenangannya dalam acara berkenaan sekaligus menobatkan Khairul Hafiz sebagai pelari terpantas di Asia Tenggara dengan gelaran The Speedy Jantan. Bagi Khairul, kejayaan ini amat istimewa kerana merupakan penyertaan pertama dirinya dalam sukan SEA.

Kejayaan ini amat istimewa kerana ini penyertaan pertama saya di Sukan SEA dan berjaya mendapat pingat emas. Saya rasa gementar namun bersyukur mampu dapatkan pingat emas.

Alhamdulillah janji saya kepada jurulatih dan semua penyokong untuk mendapatkan pingat emas, terhasil.

Terima kasih kepada semua rakyat Malaysia, jurulatih (Mohd Poad Md Kassim). Saya gembira sangat, tak tahu nak cakap apa dan ini hadiah untuk ayah, keluarga dan semua rakyat Malaysia.”

Selain aksi lariannya yang memukau penonton, sebenarnya ada aksi lain yang menjadi perhatian netizen. Rupanya aksi jurugambar sukan yang memakai baju berwarna hijau yang mengejar Khairul Hafiz dilihat sangat bersungguh demi mendapatkan hasil gambar yang memukau sempat dirakam kamera.

Sumber Syahril A. Kadir
Sumber Syahril A. Kadir
Sumber Syahril A. Kadir

Jurugambar berkenaan, Iskandar Aiysah dalam komen Facebooknya sempat meninggalkan komen bahawa dia meminta  Khairul Hafiz untuk berhenti, tetapi tidak diendahkan atlet berkenaan. 

Aksi dirinya yang dilihat bersemangat berlari sehingga dilihat ingin ‘mengalahkan’ atlet itu berjaya mencuit hati netizen.

Seorang pemuda, Syahril A. Kadir dalam entri Facebooknya beberapa jam yang lalu memuji sikap jurugambar berkenaan yang bersungguh berlari untuk mendapatkan pemuda berkenaan.

Berikut kami kongsikan video ketika aksi kejar-mengejar itu berlaku:

Sumber Syahril A. Kadir dan Harian Metro

 

Ingin berkongsi Artikel?Jom Klik Hantar Artikel

Jawatan kosong sebagai writer di KisahDunia! . Berminat? Email resume anda ke job@kisahdunia.org Info Lanjut

error: Alert: Content is protected !!