Home » “Kenapa Masa Buat Tet*k Tak Buat Live?”, Video Sajat Sindir Bekas Mak Nyah Insaf Dikecam Netizen!
Viral

“Kenapa Masa Buat Tet*k Tak Buat Live?”, Video Sajat Sindir Bekas Mak Nyah Insaf Dikecam Netizen!

 

Kecoh apabila sebuah video yang dimuatnaik di Facebook berdurasi 4 minit 43 saat tular di laman sosial. Seperti biasa, usahawan bengkung itu sekali lagi menaikkan kemarahan netizen apabila dia menyindir seorang lelaki sudah insaf dan bertaubat dari menjadi seorang ‘maknyah’.

Terdahulu, seorang lelaki yang dikenali sebagai Cikgu Jefferi telah membuat pengakuan khas di laman Facebooknya mengenai kekhilafannya menjadi golongan berkenaan. Cikgu Jefferi turut menceritakan bagaimana dia boleh berubah dan kembali bertaubat dengan menjadi seorang lelaki semula.

Netizen yang terharu melihat video penghijrahan itu mendoakan Cikgu Jefferi supaya terus istiqamah dalam penghijrahan itu.

Bahkan ada juga individu yang mendoakan supaya usahawan Sajat berbuat perkara yang serupa, berubah menjadi seorang lelaki.

Walau bagaimanapun video terkini yang dimuat naik di laman Facebook Metafora Anafora mengundang kemarahan netizen apabila Sajat mula menyindir lelaki yang digelar ‘Cikgu’ di dalam video berkenaan. 

“Dah tua nak mampus baru nak insaf. Lepas tu tu tup tup tup jual produk. Kuat marketing..Tunjuk silicon la..video dalam kereta la..nangis dalam kereta la..baca surah al-Fatihah la..kuat drama kan..

Pastu orang tag-tag kita..kita geram taw..kita nak buat live juga tapi kena block..”

Tidak cukup dengan itu, Sajat turut menanyakan beberapa soalan ‘panas’ kepada individu berkenaan sambil ketawa.

“Dulu masa awak buat tetek apa semua takde pun buat live..buatlah live..kenapa dah buang tetek baru nak buat live?

Jadi perempuan pon tak lawa, jadi lelaki pon tak hensem..pastu mimpi angkat batu la, entah-entah hisap batu..”

Sajat turut menidakkan bahawa individu yang dibualkan mereka adalah Cikgu Jefferi. 

“Kita cakap cikgu..kita tak sebut nama..eh dia kata kita tak sebut nama cikgu tu..I bukan pondan..buat apa nak insaf..”

Berikut kami kongsikan  video terdahulu yang dikongsi oleh Cikgu Jefferi:

Sumber FB Metafora Anafora 

 

 

Ingin berkongsi Artikel?Jom Klik Hantar Artikel

Jawatan kosong sebagai writer di KisahDunia! . Berminat? Email resume anda ke job@kisahdunia.org Info Lanjut

Artikel Pilihan

error: Alert: Content is protected !!