Home » (Video)”Macam Nilah Perangai Anak Kalau Mak Tak Tahu Didik..”, Pengurus Saleem aka Ibu Tiri Dikecam Hina Ibu Syafiq Farhain!
Hiburan

(Video)”Macam Nilah Perangai Anak Kalau Mak Tak Tahu Didik..”, Pengurus Saleem aka Ibu Tiri Dikecam Hina Ibu Syafiq Farhain!

Kecoh apabila Saleem diterjah wartawan Utusan untuk menerangkan isu kontroversi antara mereka dengan syarikat rakaman anaknya, Syafiq Farhain.

Menurut mStar, isu yang terjadi antara mereka anak beranak adalah kerana pihak produksi Syafiq yang menggunakan nama Saleem dalam mempromosikan album keluaran Syafiq.

Bagi Saleem, menggunakan namanya untuk mempromosikan album itu dianggap menggangu ‘periuk nasinya’. Bukan itu sahaja, menggunakan nama Saleem yang sememangnya dikenali sebagai seorang penyanyi lagenda seolah-olah menjadikan jalan singkat buat Syafiq untuk bergelar seorang artis. 

Pengarah Urusan syarikat rakaman Syafiq, Rumhadi Rumlan pernah memaklumkan  bahawa dia ada berbincang dengan Saleem mengenai hal berkenaan dan bersetuju dengan untuk tidak membenarkan penyanyi itu menyanyikan lagu bapanya.

“Dalam perbincangan itu Saleem melarang anaknya iaitu Syafiq Farhain agar tidak mengaitkan nama dia dalam mana-mana temuramah bersama media dan menyanyikan lagu-lagu dia di mana-mana acara.

Kami akan pastikan ia tidak akan berulang dan Syafiq akan menyanyikan lagu dia sendiri dan lagu-lagu penyanyi lain.

Walaupun pada hakikatnya Saleem sebenarnya tiada hak kerana hak menyanyikan lagu itu terletak pada syarikat rakaman bukan penyanyi, namun kami hormat dan faham,” ujarnya.

Pengurus Saleem, Julia Bachok yang mendapat tahu penyanyi berkenaan masih menyanyikan lagu Saleem melenting ketika dirakam pihak Utusan. Video berdurasi hampir 20 minit itu telah tular dilaman sosial dan rata-rata netizen mengecam tindakan mereka yang dianggap ‘lapar royalti’.

Malah Julia turut mengeluarkan ayat hinaan kepada ibu Syafiq Farhain yang merupakan bekas isteri Saleem pada minit ke 3:07. Julia dalam kenyataanya sempat menyatakan bahawa wanita berkenaan tidak pandai mendidik anak.

“Ehh jangan sebut bab anak..takde siapa lagi orang cakap pasal anak..dia sorang yang sibuk kot..

Macam gini lah perangai anak kalau mak tak tahu didik..”

Netizen yang melihat video berkenaan berang dan mengecam kenyataan wanita berkenaan. 

Diharap isu ini boleh diselesaikan baik antara kedua-dua pihak. 

Sumber mStar OnlinemStar Online dan FB Beautifulnara

 

Ingin berkongsi Artikel?Jom Klik Hantar Artikel

Jawatan kosong sebagai writer di KisahDunia! . Berminat? Email resume anda ke job@kisahdunia.org Info Lanjut

Artikel Pilihan

error: Alert: Content is protected !!