Home » Inilah Dia Nur Amalina Che Bakri Yang Sekarang,Terkejut Netizen Tengok Perkembangan Dia Yang Terbaru
Inspirasi

Inilah Dia Nur Amalina Che Bakri Yang Sekarang,Terkejut Netizen Tengok Perkembangan Dia Yang Terbaru

Nama Nur Amalina Che Bakri memang pernah menjadi hangat pada satu ketika dahulu kerana beliau pernah di nobatkan sebagai pelajar terbaik SPM kerana berjaya mendapat keputusan sehingga 17A. Selepas itu, ramai media telah menerumah beliau untuk mengetahui tips dan cara untuk sukses dengan cemerlang.Nur Amalina Che Bakri juga di jemput di sekolah-sekolah untuk memberikan ceramah motivasi.Beliau juga waktu itu dikatakan merupakan seorang pelajar yang mempunyai masa depan yang sangat cerah.

Selepas itu, beliau telah melanjutkan pengajian ke Universiti Edinburgh Scotland,United Kingdom. Selepas tamat dalam bidang perubatan,beliau telah di serap di Cambridge University Hospital selama 2 tahun.

Semasa melanjutkan pengajian ke luar negara, ada beberapa kontroversi timbul sehinggakan ibunya perlu tampil untuk memberikan penjelasan kepada pihak media.

Namun begitu, setelah melalui banyak rintangan, Nur Amalina berjaya menamatkan pengajiannya dengan cemerlang sehingga di temu bual oleh pihak Astro.

Ini antara koleksi gambar yang di kongsikan oleh beliau sendiri sepanjang bertugas sebagai seorang  pegawai perubatan.Amalina bercita-cita untuk mahu menjadi seorang doktor pakar yang cemerlang bagi memberi bakti kepada orang ramai.

Beliau juga berkongsi beberapa gambar terkini aktiviti beliau bersama rakan-rakan seperjuangan.

Ingin berkongsi Artikel?Jom Klik Hantar Artikel

Jawatan kosong sebagai writer di KisahDunia! . Berminat? Email resume anda ke job@kisahdunia.org Info Lanjut

Artikel Pilihan

error: Alert: Content is protected !!