Home » Tuanku Sultan Mizan Terpaksa Tarik Diri Sukan SEA KL, Jangan Risau Dua Lagi VVIP Dari Malaysia & Brunei Kekal Berentap Dalam Acara Ekuestrian!
Semasa Sukan

Tuanku Sultan Mizan Terpaksa Tarik Diri Sukan SEA KL, Jangan Risau Dua Lagi VVIP Dari Malaysia & Brunei Kekal Berentap Dalam Acara Ekuestrian!

Tidak lama lagi temasya sukan SEA ke-29 Kuala Lumpur 2017 bakal membuka tirainya. Difahamkan pada tahun ini temasya berkenaan akan berlangsung pada 19 dan berakhir pada 31 Ogos ini.

Beberapa acara sukan akan dipertandingkan termasuklah acara pelontar cakera, menembak, badminton, berbasikal, golf, ekuestrian dan sebagainya.

Menariknya, tiga orang VVIP daripada Malaysia dan Brunei dilaporkan bakal bertanding dalam acara Ekuestrian.

1. Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Muda Abdul Mateen 

Wah siapa yang tidak kenal dengan Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Muda Abdul Mateen? Memiliki wajah yang tampan serta badan sasa pastinya menjadi pilhan hati wanita di luar sana.

Putera kepada Sultan Brunei in akan bertanding dalam upacara Ekuestrian Polo bertempat di Equesterian Park Putrajaya/The Royal Selangor Polo Club pada 22 hingga 29 Ogos akan datang.

 

2. Khairy Jamaluddin

Siapa yang tidak kenal dengan menteri yang sempoi ini? Difahamkan Menteri Belia dan Sukan Malaysia ini bakal bertanding dalam acara Ekuestrian Polo, sama seperti  Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Muda Abdul Mateen pada tarikh dan lokasi yang sama.

 

3. Duli Yang Maha Mulia Sultan Mizan Zainall Abidin

Dikenali antara Sultan yang memiliki rupa paras yang tampas, Sultan ke-16 Terengganu ni bakal bertanding dalam acara Ekuestrian-Endurance. Malangnya, ekoran kuda baginda dalam keadaan tidak sihat, maka Sultan Mizan telah memilih untuk menarik diri daripada perlawanan berkenaan. 

Sumber Miguel Rojo

 

Kami daripada Kisah Dunia mengucapkan semoga berjaya kepada semua peserta yang bertanding di dalam acara Sukan SEA 2017 Kuala Lumpur pada 19 Ogos ini.

Sumber Siakap Keli dan Media Hiburan

Ingin berkongsi Artikel?Jom Klik Hantar Artikel

Jawatan kosong sebagai writer di KisahDunia! . Berminat? Email resume anda ke job@kisahdunia.org Info Lanjut

Apa Komen Anda

Artikel Pilihan

error: Alert: Content is protected !!