Home » (Video) Netizen Terkejut Dengan Kehadiran Kucing Berwarna Emerald, Akhirnya Misteri Kucing Berkenaan Terbongkar!
Viral

(Video) Netizen Terkejut Dengan Kehadiran Kucing Berwarna Emerald, Akhirnya Misteri Kucing Berkenaan Terbongkar!

Baru-baru kembali viral apabila seekor kucing dilaporkan berwarna hijau emerald, tidak seperti warna kucing-kucing yang lain. Kucing berkenaan yang tinggal di Varna, Bulgaria menjadi sensasi di laman-laman sosial. 

Ramai pengunjung yang datang bergambar dengannya, malah kerana keistimewaan wajahnya menyebabkan kucing berkenaan memperoleh banyak makanan daripada orang ramai yang takjub dengan warna badannya yang sangat menarik.

Walau bagaimanapun difahamkan kucing berkenaan sebenarnya terkena cat yang berada berdekatan tapak pembinaan yang dihuninya!

Siapa sangka kucing berkenaan menjadikan selebriti di internet, bahkan jiran tertangganya di kawasan berkenaan turut mengambil berat tentang kehadirannya. Baru-baru ini dilaporkan penduduk di kawasan berkenaan mengadu kehilangan kucing berkenaan untuk beberapa hari.

Ekoran hal berkenaan, kumpulan penyelamat haiwan membantu untuk membersihkan sisa cat berkenaan pada badan kucing itu.

Cat berwarna hijau emerald itu akhirnya semakin menghilang daripada badan kucing itu. Walau bagaimanapun beberapa tompok cat hijau itu masih melekat di badan itu menjadikan kucing terbabit tetap dilihat menarik!

Individu yang mengetahui hal cat berkenaan bertindak mengecat kucing mereka mengikut warna yang mereka sukai. Oleh yang demikian, agensi perlindungan haiwan telah mengesa orang ramai supaya tidak terpengaruh dengan idea berkenaan.

Menurut agensi berkenaan, haiwan yang dicat untuk tujuan kosmetik dan sebagainya boleh menyebabkan kematian. Beberapa kucing jalanan di daerah berkenaan ditemui dalam keadaan berwarna kehijauan dipercayai tindakan sesetengah individu yang terpengaruh dengan idea berkenaan.

Sumber Daily Mail

Ingin berkongsi Artikel?Jom Klik Hantar Artikel

Jawatan kosong sebagai writer di KisahDunia! . Berminat? Email resume anda ke job@kisahdunia.org Info Lanjut

Apa Komen Anda

Artikel Pilihan

error: Alert: Content is protected !!