Home » Kes Bapa Liwat Anak Lebih 600kali Adalah Kes Paling Keji Pernah Dilaporkan!-Wartawan
Semasa Viral

Kes Bapa Liwat Anak Lebih 600kali Adalah Kes Paling Keji Pernah Dilaporkan!-Wartawan

Seorang wartawan senior meluahkan perasaan jijiknya ekoran kes bapa yang merogol dan meliwat anak kandungnya lebih dari 600 kali, semasa prosiding mahkamah semalam.

Luahan yang menjadi tular dilaman sosial semalam  telah dilaporkan oleh Hilal Azmi dari Astro Awani. Berikut merupakan laporan penuh beliau:

Sumber Astro Awani

Inilah kes paling keji pernah aku lapor sepanjang 22 tahun jadi reporter,” luah seorang wartawan senior sambil menahan marah.

Wartawan tersebut meluahkan perasaannya selepas prosiding berehat seketika sekitar jam 9.45 pagi.Ketika itu, semua wartawan berkumpul di kawasan pemerhati sambil meneliti jumlah pertuduhan liwat yang telah dibacakan terhadap tertuduh.

Habis tu kak, selama ni tak ada ke kes yang macam ni?” soal saya kepada wartawan senior tersebut.

Tak ada la sampai tahap macam ni. Lebih 600 pertuduhan kot!

Jumlahnya setakat 9.45 pagi, ialah 120 pertuduhan yang dibaca untuk hari ini sahaja,” katanya kepada kami di Mahkamah Jenayah Seksual Terhadap Kanak-Kanak di Putrajaya.

Perbincangan seperti ini satu perkara biasa dalam kalangan wartawan bagi memastikan penjumlahan kes serta maklumat yang dilaporkan tepat.

Selepas sesi rehat kedua, ketika jam menunjukkan pukul 11.30 pagi, semua petugas media berpandangan sesama sendiri tergamam ketika kertas pertuduhan bernombor 168 dibacakan jurubahasa mahkamah, S. Umma kepada tertuduh.

Pertuduhan sama bagi kes sama untuk tarikh 28 Mei 2017…” kata jurubahasa tersebut sambil memandang tertuduh yang memakai kemeja-T kelabu berseluar jeans biru.

“Bila kita mula puasa hari tu?” tanya seorang wartawan akhbar tabloid dari Putrajaya.

27 Mei 2017,” jawab saya ringkas.

Weh! Takkan masa bulan puasa pun…..?” katanya dengan muka kecewa menggelengkan kepala sambil tangan sibuk menaip maklumat di telefon pintarnya.

Ketika itu, semua wartawan masing-masing mengerutkan dahi sambil memasang telinga mendengar bait-bait pertuduhan yang dibaca dengan suara yang agak perlahan kepada tertuduh.

Kalau ikut trend pertuduhan ni, sejak Januari dia buat ‘kerja’ ni,” soal seorang wartawan wanita dengan penuh emosi separa berbisik ketika menyenaraikan senarai pertuduhan yang dibacakan kepada bapa berusia 36 tahun itu.

Sumber Siakap Keli

Tambah Hilal lagi, jurubahasa terpaksa berulang alik dari tempat duduk pendakwa raya ke kamar tertuduh sekurang-kurangnya 110 kali  untuk membaca pertuduhan sepanjang prosiding yang bermula sejak 8.50 pagi semalam.

Manakala Hakim Yong Zarida Sazali turut mengambil keputusan untuk berhenti sebentar selama 2 kali bagi memberi peluang kepada tertuduh dan jurubahasa berehat.

Terdahulu, seorang bapa yang berumur 36 tahun telah di tahan berikutan laporan anaknya yang berusia 15 tahun yang mendakwa ayahnya telah merogol dan meliwatnya sebanyak lebih 600 kali.

Sumber Astro Awani

Kes ini telah mengejutkan seluruh negara dan mencetuskan kemarahan rakyat Malaysia.  Sumber: Astro Awani

Ingin berkongsi Artikel?Jom Klik Hantar Artikel

Jawatan kosong sebagai writer di KisahDunia! . Berminat? Email resume anda ke job@kisahdunia.org Info Lanjut

Apa Komen Anda

Artikel Pilihan

error: Alert: Content is protected !!