Home » Diisytihar Bankrup, Shaheizy Sam Beri Penjelasan!
Hiburan

Diisytihar Bankrup, Shaheizy Sam Beri Penjelasan!

Kecoh apabila pelakon Shaheizy Sam dilaporkan telah menerima notis bankrupt yang dikeluarkan oleh Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) pada 26 Mei yang lalu. Notis berkenaan yang dikeluarkan oleh salah sebuah surat khabar yang menggunakan bahasa Melayu sebagai bahasa pengantar menjadi tular di laman sosial. 

Iklan yang dicetak di laman surat khabar berkenaan memaklumkan bahawa Shaheizy, atau nama sebenarnya Shaheizy Sam Abd Samad merupakan pengutang penghakiman dengan No BA-29NCC-1903-02/2017.  

Notis kebankapan itu telah dikeluarkan oleh pihak mahkamah oleh Kerajaan Malaysia melalui Lembaga Hasil Dalam Negeri Cawangan Wangsa Maju dengan alamat terakhir penghutang penghakiman di M-11 Mahogany Villas, Taman Kelab Ukay, Bukit Antarabangsa, Ampang, Selangor.

Shaheizy yang terkejut dengan notis berkenaan memberitahu bahawa dia tidak tahu menahu tentang notis kebankrapan yang dituju kepadanya. 

“Even my tax agent asyik naik turun LHDN these past few months.

Yes. In fact the person from LHDN came to my house last two weeks and hand me over a CP 500 letter [notis anggaran berapa bayaran harus dibayar tahun ini] and still takde mention all this,” 

Tambah Shaheizy lagi, dia cuba mendapatkan penjelasan notis kebankrapan yang diterimanya daripada agen cukai yang dilantiknya, dan agen berkenaan sedang menghubungi LHDN untuk mendapatkan penjelasan lanjut mengenai isu berkenaan. 

Terkini Sam dilaporkan sedang sibuk menjalani penggambaran filem Polis Evo 2 bersama pelakon wanita jelita dari Indonesia, Raline Shah. 

Sumber Media Hiburan
Raline Shah

Sumber Media Hiburan dan Astro Awani

 

Ingin berkongsi Artikel?Jom Klik Hantar Artikel

Jawatan kosong sebagai writer di KisahDunia! . Berminat? Email resume anda ke job@kisahdunia.org Info Lanjut

Apa Komen Anda

Artikel Pilihan

error: Alert: Content is protected !!