Home » Elyana Terharu, Tak Sangka Masih Ada Yang Mengambil Berat…
Hiburan Viral

Elyana Terharu, Tak Sangka Masih Ada Yang Mengambil Berat…

Penyanyi dan pelakon Erneelya Elyana Emrizal,30 atau lebih dikenali sebagai Elyana mula menceburi bidang nyanyian semasa berumur seawal 14 tahun.

Penyanyi lagu ‘Tak tercapai akalmu” ini dikenali dengan karakternya yang sering berkaki ayam setiap kali membuat persembahan di atas pentas.

Elyana telah mengurangkan aktiviti seninya setelah mendirikan rumahtangga dengan jejaka pilihan hati, Khairul Anuar Husin pada tahun 2010 kerana mahu fokus dengan kehidupan rumahtangga.

Sungguhpun jarang muncul di kaca televisyen, peminatnya masih lagi boleh mengikuti perkembangan dirinya kerana beliau sangat aktif di laman instagram.

Dianggap seorang yang sangat ekspresif di laman sosial, peminatnya seringkali ternanti-nanti perkembangan terbaru sehingga ada yang akan bertanya sekiranya beliau tidak memuat naik apa-apa di laman instagramnya.

“Saya sebenarnya buta teknologi. Jadi apabila diperkenalkan dengan aplikasi ‘Insta Story’, saya seronok menggunakannya. Namun, tidaklah hingga saya ketagih dengan Instagram, cuma sekadar mengisi kelapangan.”

“Apa yang peliknya, ramai yang bertanya kepada saya sekiranya satu hari tidak memuat naik apa-apa di ‘Insta Story’. Tidak sangka saya dikenali kerana sering berkongsi rutin di media sosial pula,” kata Elyana kepada Berita Harian.

Mengakui menghadapi tekanan kebelakangan ini merupakan antara sebab beliau seringkali memuat naik status  yang berbaur sedih namun tidak menyangka akan ada yang mengambil berat.

Sumber Berita Harian
Sumber Berita Harian

Tambah Elyana lagi, beliau tidak menyangka yang beliau masih lagi relevan dikalangan peminat kerana beranggapan ketidakhadiran beliau tidak akan memberi kesan kepada sesiapa pun.

“Secara jujur, saya akan berkongsi status jika ‘down’ (murung), bukan sekadar memuat naik perkara yang menggembirakan di media sosial. Kadang kala, saya tidak tahu bagaimana hendak meluahkan (perasaan), jadi akaun Instagram dijadikan medium berkongsi kesedihan.

“Tidak sangka ramai yang memberi kata-kata semangat selepas melihat perkongsian saya. Sikap positif yang ditunjukkan netizen menerusi mesej yang diterima menguatkan kembali semangat ini,” tambahnya lagi.

Sumber: Berita Harian

Ingin berkongsi Artikel?Jom Klik Hantar Artikel

Jawatan kosong sebagai writer di KisahDunia! . Berminat? Email resume anda ke job@kisahdunia.org Info Lanjut

Apa Komen Anda

Artikel Pilihan

error: Alert: Content is protected !!