Home » (Video) Perangai Pelik Manusia, Bagi Ikan Hisap Rokok
Viral

(Video) Perangai Pelik Manusia, Bagi Ikan Hisap Rokok

Pernah tengok ikan merokok atau tidak, mesti ramai atau semua dikalangan anda akan mengatakan tidak. Tetapi apa yang bakal anda tengok ini bukanlah satu yang aneh atau satu perkara yang menakjubkan kerana ia telah diperlakukan oleh sekumpulan manusia.

Apa yang ditunjukkan didalam rakaman video ini memperlihatkan sifat tidak bertanggungjawab manusia yang menyiksa haiwan bernama ikan ini, dimana sebatang rokok yang telah dicucuh dan disumbatkan ke mulut ikan dan menampakkan seolah-olah seperti ikan itu sedang menghisap rokok.

Seperti mana ikan yang sememangnya sudah kita ketahui ianya bernafas didalam air telah dipermainkan oleh sekumpulan manusia. Dan didalam video itu kedengaran suara mereka sedang seronok bergembira dan ketawa melihat keadaan ikan tersebut. Apakah mereka menganggap ini sebagai kelakar.?

Meninjau diruangan komen video itu, rata-rata netizen menyifatkan sekumpulan mereka yang melakukan perkara itu adalah kejam dan dianggap sebagai satu kekejaman kepada haiwan.

Jika melihat didalam Youtube, video ini bukanlah satu-satunya kejadian yang pertama. Terdapat banyak lagi rakaman video lain yang memaparkan perlakuan manusia keatas seekor ikan dengan memasukkan sebatang rokok ke dalam mulut ikan semata-mata untuk melihat reaksi ikan tersebut.

Walaubagaimanapun tidak dapat diketahui dimana kejadian ini berlaku, tetapi jika mendengar suara didalam video tersebut dipercayai kejadian ini dilakukan oleh sekumpulan rakyat Malaysia.

Jom tengok video tersebut.

sumber: Youtube

Ingin berkongsi Artikel?Jom Klik Hantar Artikel

Jawatan kosong sebagai writer di KisahDunia! . Berminat? Email resume anda ke job@kisahdunia.org Info Lanjut

Apa Komen Anda

Artikel Pilihan

error: Alert: Content is protected !!