Home » Ini Dia Ceritanya Macam Mana Selamat Boleh Buat Keputusan Untuk Kahwin Dengan Rohaya
Viral

Ini Dia Ceritanya Macam Mana Selamat Boleh Buat Keputusan Untuk Kahwin Dengan Rohaya

Sebelum ini kisah perkahwinan Selamat,16 tahun dan juga Rohaya,71 tahun telah menggemparkan orang ramai dan kisah cinta mereka berdua heboh dan viral di alam maya. Ekoran itu, ramai netizen yang membuat andaian macam-macam sehingga menuduh Rohaya menggunakan ilmu hitam untuk menundukkan hati Selamat. Tidak kurang juga Selamat juga di kecam kerana sanggup mengahwini orang yang layak di panggil nenek hanya kerana harta.

Tuduhan demi tuduhan,netizen juga ramai tertanya bagaimanakah Selamat boleh bernikah dan memilih untuk bersama Rohaya? Menurut laporan portal TomoNews Indonesia, ini adalah jawapannya. Jika di ikutkan,Selamat punya ibu dan ayah namun orang tuanya bercerai dan ibu kandungnya itu berkahwin dengan lelaki lain.Ekoran tertekan, Selamat bertindak untuk keluar dari rumah dan berada di kawasan lain.

Ketika itulah dia kenal dengan Rohaya dan dia di sediakan tempat tinggal kepada Selamat. Selama berada di rumah Rohaya lebih dari 6 bulan, dan ketika itu Selamat pernah terkena demam panas. Sepanjang sakit, Rohaya telah menjaganya sehingga sembuh. Di situlah api cinta dalam hati Selamat telah menyala terhadap Rohaya.

 

Hubungan mereka berdua makin hari makin rapat dan mereka berdua memutuskan untuk berkahwin. Selamat berusaha untuk mendapatkan persetujuan dari abang kepada Rohaya ,lamaran itu di tolak kerana Selamat masih muda. Mengikut laporan portal TomoNews Indonesia juga, Selamat dan Rohaya pernah mengugut mahu bunuh diri kerana cinta tidak di restu.Ketika itulah abang Rohaya memujuk mereka dan membenarkan mereka untuk berkahwin.

Selepas berkahwin dengan mas kahwin 200,000 rupiah, mereka pun tinggal bersama di sebuah rumah sederhana milik Rohaya.Kini mereka berdua di katakan hidup gembira bersama walaupun banyak cerita sensasi yang keluar selang beberap minggu selepas perkahwinan mereka.

Ingin berkongsi Artikel?Jom Klik Hantar Artikel

Jawatan kosong sebagai writer di KisahDunia! . Berminat? Email resume anda ke job@kisahdunia.org Info Lanjut

Apa Komen Anda

Artikel Pilihan

error: Alert: Content is protected !!