Home » Kecoh! Apa Yang Eina Azman & Suami Dah Buat Di Paris Sehingga Netizen Puji?!
Hiburan Inspirasi

Kecoh! Apa Yang Eina Azman & Suami Dah Buat Di Paris Sehingga Netizen Puji?!

Siapa yang tidak kenal dengan pelakon jelita, Eina Azman yang pernah berlakon dalam drama Suri Hati Mr. Pilot ini. Difahamkan pelakon jelita ini bersama suaminya, Datuk Paduka Kaiser Gurmeet Harden sedang bercuti bersama di Kota Paris.

Beberapa keping gambar yang dikongsinya menunjukkan pasangan berkenaan sedang gembira meluangkan masa bercuti bersama yang tersayang di kota cinta itu.

Beberapa jam yang lalu, tersentuh hati apabila Eina Azman telah memuat naik sebuah video di laman Instagrammnya apabila dia bersama suaminya membantu golongan gelandangan di sekitar kota Paris.

Menurusi entri yang dimuat naik, Eina telah meluangkan sedikit masa dan tenaga membantu golongan gelandangan yang kebanyakan merupakan pelarian Syria. Wanita kepada dua anak kembar ini dilaporkan telah memberikan bantuan makanan kepada golongan berkenaan yang dalam keadaan lapar dan sejuk.

“Kegembiraan bercuti bersama keluarga menjadi sedih juga kerana melihat anak-anak kecil tidur di tepi jalan dalam keadaan lapar bersama keluarga.

Setiap hari saya akan lalu kawasan Lafayetter dan Champ Elysees, saya akan nampak mereka (gelandangan) yang kebanyakannya orang Syria.

Bayangkan kalau kita di tempat mereka? Bayangkan kalau anak-anak kita yang tidur di tepi kaki lima dalam keadaan sejuk.”

Tambah Eina lagi, golongan gelandangan di situ tidak meminta-minta wang seperti peminta sedekah, bahkan mereka hanya meminta makanan untuk mengisi perut yang lapar sahaja.

“Mereka tidak minta wang tetapi cuma hendak makan. Ya Allah… Saya muat naik kisah ini sebab saya rasa sangat-sangat sebab saya pun ada anak kecil.

“Kalau kita tidak boleh beri wang, kita boleh tolong dari segi macam mana yang kita mampu, yang penting ikhlas!

“Ya Allah kalau kita rasa diri kita susah, ramai lagi yang hidup susah, bersyukurlah apa yang kita ada, jangan pernah ada rasa tidak bersyukur!.”

Sumber mStar

Menurut mStar, pasangan berkenaan telah membeli 50 bungkus makanan daripada restoren berdekatan untuk diedarkan kepada golongan gelandangan yang memerlukan. 

Tindakan mereka berdua yang membantu golongan berkenaan dipuji oleh netizen. Netizen memuji pasangan berkenaan berhati mulia kerana membantu golongan yang kurang bernasib baik.

Sumber mStar

 

Ingin berkongsi Artikel?Jom Klik Hantar Artikel

Jawatan kosong sebagai writer di KisahDunia! . Berminat? Email resume anda ke job@kisahdunia.org Info Lanjut

Apa Komen Anda

Artikel Pilihan

error: Alert: Content is protected !!