Home » Inilah Dia Rahsia Di Sebalik Seutas Jam Tangan Billionaire Terkenal Di Dunia
Inspirasi

Inilah Dia Rahsia Di Sebalik Seutas Jam Tangan Billionaire Terkenal Di Dunia

Bill Gates, seorang billionaire yang tidak perlu di perkenalkan lagi siapa beliau kepada ramai orang di dunia ini.Pengasas Microsfot ini mencatat nama sebagai orang paling kaya di dunia apabila hartanya mencecah berbillion USD mengatasi ramai usahawan yang lain. Umum mengetahui bahawa mereka yang super kaya biasanya punya kehidupan yang sangat elegen dan sangat mewah di mana sahaja mereka berada.

Bagi Bill Gates dia gemar untuk punya rumah yang selesa sebab itulah dia punya rumah yang besar dan penuh dengan kemudahan buat keluarga dan tetamu yang berkunjung. Biasanya kita lihat ramai jutawan yang gemar membeli produk berjenama termasuklah jam tangan mewah seperti Rolex.Jam tangan mahal yang biasa di pakai oleh ramai usahawan kaya raya biasanya mencecah harga ratusan ribu ringgit.

Namun bagi Bill Gates, dia tidak gemar akan barangan mewah untuk penampilannya. Tutur kata Bil Gates agak sopan dan sederhana begitu juga dengan penampilannya. Dia,isteri dan anak-anak juga di lihat sangat simple dan bersahaja apabila bergaya.

Dalam satu wawancara, ada host bertanya jam apakah yang di pakainya? Bill Gates menjawab dia selesa memakai jam tangan Casio yang beharga sekitar USD 10(RM45.00). Sebab itulah host dan ramai penonton terkejut melihat kesederhanaan beliau. Menurut Bill Gates, dia tidak pentingkan harga jam yang mahal kerana baginya menghargai waktu dan masa itu jauh lebih mahal.Dia juga mahu menjadi contoh buat anak-anak dan tidak membenarkan anak-anak sewenangnya mempunyai gajet sebelum usia mereka 13 tahun.

Bill Gates dan isteri juga sering melawat kawasan orang miskin di seluruh dunia untuk memberikan bantuan melalui dana mereka.

 

Ingin berkongsi Artikel?Jom Klik Hantar Artikel

Jawatan kosong sebagai writer di KisahDunia! . Berminat? Email resume anda ke job@kisahdunia.org Info Lanjut

Apa Komen Anda

Artikel Pilihan

error: Alert: Content is protected !!