Home » Aliff Syukri dan Isteri Mahu Cari Anak Angkat,Sanggup Terima Anak Orang Miskin atau Anak Luar Nikah
Inspirasi

Aliff Syukri dan Isteri Mahu Cari Anak Angkat,Sanggup Terima Anak Orang Miskin atau Anak Luar Nikah

Datuk Aliff Syukri dan isteri merupakan usahawan sukses yang memang di kenali ramai orang. Di sebalik banyak cerita yang kontroversi dan penuh dengan topik yang selalu viral di laman internet, tidak di nafikan usahawan muda yang sukses ini punya hati yang lembut dan sangat penyayang dengan kanak-kanak.

Beliau dan isteri mempunyai 3 anak kandung yang di beri nama Ammar,Baim dan Khadijah. Baru-baru ini Aliff Syukri juga telah mengambil anak angkat yang turut punya nama sepertinya iaitu Aliff. Kanak-kanak memang tidak pandai menipu dan dia boleh berterus-terang jika hidupnya gembira atau sedih apabila bersama seseorang.

Jika di tanya,Aliff sangat senang dan bahagia selepas di ambil sebagai anak angkat oleh keluarga Datuk Aliff Syukri dan Datin Shida ini. Dia sepertinya tidak mahu untuk kembali ke masa silam. Selalu sahaja di bibirnya menyebut “Aliff sayang Abah”(Aliff Syukri). Ini kerana Datuk Aliff Syukri di katakan sangat memberi perhatian kepada Aliff bagaikan anak kandungnya sendiri.

Yang lebih membahagiakan lagi, Datuk Aliff Syukri mampu untuk mendidik kesemua anak kandungnya iaitu Baim, Ammar dan Khadijah supaya menerima anak orang lain seperti Aliff sebagai ahli keluarga baru. Kelihatan anak-anak Datuk Aliff dan isteri juga sangat ramah dan baik hati dengan adik-beradik baru mereka.

Terkini, Datuk Aliff Syukri membuat satu pengumuman untuk menambah anak angkat yang lain melalui laman facebook rasminya. Dia di katakan sanggup untuk mengambil mana-mana anak yang datang dari keluarga susah atu pun jika anak itu anak luar nikah sekalipun. Aliff Syukri meminta agar bayi yang tidak berdosa tidak di buang begitu sahaja kerana jika ada dia dan isteri sanggup mengambil anak itu untuk di jadikan sebagai anak sendiri.

Dengan sikap Datuk Alif Syukri ini, netizen rata-rata ramai yang memuji sikapnya yang sangat baik hati dengan anak-anak kecil dan mampu untuk membahagiakan mana-mana anak yang di landa malang. Ramai juga netizen mendoakan agar Datuk Aliff Syukri dan keluarga selalu di murahkan rezeki kerana dia sanggup menjaga anak orang lain bagaikan anak kandungnya sendiri.

Ingin berkongsi Artikel?Jom Klik Hantar Artikel

Jawatan kosong sebagai writer di KisahDunia! . Berminat? Email resume anda ke job@kisahdunia.org Info Lanjut

Apa Komen Anda

Artikel Pilihan

error: Alert: Content is protected !!