Home » Biar Betul?Inilah Dia Sesi Akad Nikah Turbo,Akad Nikah Paling Laju dan Paling Pantas Di Dunia
Cinta & Perhubungan

Biar Betul?Inilah Dia Sesi Akad Nikah Turbo,Akad Nikah Paling Laju dan Paling Pantas Di Dunia

Majlis akad nikah adalah satu majlis yang di nantikan oleh pasangan yang bakal mendirikan rumah tangga. Hari bersejarah ini pasti akan membuatkan mereka bakal suami isteri merasa debarannya kerana bakal masuk ke dunia baru iaitu alam rumah tangga.Bagi pengantin lelaki, mereka juga merasa debaran yang sangat ketara kerana perlu melafazkan akad nikah di hadapan sanak-saudara dan rakan taulan. Sebab itulah ada sesetengah pengantin lelaki tergagap-gagap dan perlu ulang semula  lafaz itu 2-3 kali sehingga sah.

Namun tidak bagi seorang lelaki yang mana video rakaman ketika akad nikahnya telah tular ini. Dalam rakman itu, majlis akad nikah beliau di lihat tenang sama seperti akad nikah yang biasa kita lihat. Ketika jurunikah menikahkannya, pengantin itu telah mengejutkan netizen dan ramai orang apabila membalasnya dengan lafaz yang pantas tanpa tersekat-sekat.

Yang mengagumkan, dengan sekali lafaz bagaikan turbo itu, akadnya itu sah bagi jurunikah dan para saksi.Kedengaran para hadirin ketawa seperti kagum dengan dirinya. Jika mengikut rakaman video itu, lelaki berkenaan mula melafazkan akad itu pada minit ke 52 saat dan habis lafaz pada minit ke 55 saat. Ini bermaksud dia melafazkan akad nikah itu bawah 5 saat dengan sekali lafaz tanpa perlu di ulang.Wow!Ini respond netizen yang telah menonton video itu:

Ingin berkongsi Artikel?Jom Klik Hantar Artikel

Jawatan kosong sebagai writer di KisahDunia! . Berminat? Email resume anda ke job@kisahdunia.org Info Lanjut

Apa Komen Anda

Artikel Pilihan

error: Alert: Content is protected !!