Home » “Selalu Murid Perempuan Datang Peluk Pinggang Aku, Tapi Aku Tak Boleh Balas..”-Kesan Penceraian, Guru Ini Sedih Ayah ‘Cerai’ Sekali Dengan Anak
Cinta & Perhubungan Semasa Viral

“Selalu Murid Perempuan Datang Peluk Pinggang Aku, Tapi Aku Tak Boleh Balas..”-Kesan Penceraian, Guru Ini Sedih Ayah ‘Cerai’ Sekali Dengan Anak

Kes penceraian sememangnya mendatangkan kesan pada pihak yang terlibat samada pasangan suami isteri mahupun anak anak. Namun, yang terasa kesannya ialah pada anak yang seharusnya mendapat kasih sayang daripada ibu dan bapa.

Paling kasihan apabila anak anak yang masih kecil sudah menjadi mangsa penceraian ibu dan ayah. Itu belum lagi kes ibu dan ayah bergaduh berebut anak. Hinggakan ada ibu bapa yang sanggup bergaduh depan anak anak untuk mendapatkan hak.

Ini perkongsian daripada lelaki yang bekerja sebagai guru dan menceritakan kisah bagaimana terkesannya penceraian yang berlaku pada anak anak yang masih kecil. Katanya, ada anak anak yang jelas kelihatan dahagakan kasih sayang seorang ayah kerana selesai bercerai, ayah langsung tidak datang menjenguk.

Guru yang bernama Mohd Fadli Salleh juga menegaskan kepada lelaki yang telah bercerai supaya tidak turut ‘bercerai’ sekali dengan anak. Anak masih memerlukan kasih sayang dan perhatian daripada seorang lelaki bergelar ayah. Jom kita baca perkongsian guru ini.

“Paling meruntun hati ialah anak anak yang kehilangan kasih sayang seorang ayah!”

“Mereka mendekati aku meminta perhatian dan kasih sayang yang hilang. Aku guru. Aku hanya mampu melayan sekadar cuma”

“Aku faham dia perlukan perhatian. Maka aku luangkan sedetik untuk itu. Supaya dia rasa dihargai, supaya dia  rasa disayangi”

“Agaknya rindu terhadap ayah kandung mereka begitu sarat. Maka, tolonglah ayah!”

“Aku sekadar mampu menjadi orang tengah untuk mereka mendapat perhatian dan rasa disayangi”

Ingin berkongsi Artikel?Jom Klik Hantar Artikel

Jawatan kosong sebagai writer di KisahDunia! . Berminat? Email resume anda ke job@kisahdunia.org Info Lanjut

Apa Komen Anda

Artikel Pilihan

error: Alert: Content is protected !!