Home » Netizen Komen Pelamin Kahwin Ummi Nazeera & Dr. Izzar Cantik, Tapi Pengantin Nampak Macam ….
Hiburan

Netizen Komen Pelamin Kahwin Ummi Nazeera & Dr. Izzar Cantik, Tapi Pengantin Nampak Macam ….

Siapa sangka pelakon manis Ummi Nazeera, atau nama penuhnya  Nazeera Nur Hidayah Datuk Zainulabadin telah selamat diijabkabulkan bersama pasangannya, Mohd. Izzar, 30 tahun pada 23 Julai yang lalu.

Menurut Ummi, majlis perkenaan terpaksa dipercepatkan beberapa hari atas permintaan keluarganya.

“Saya mengaku sudah bergelar isteri Izzar sejak 23 Julai lalu kerana menuruti keputusan keluarga agar pernikahan ini diadakan lebih awal daripada tarikh dirancang,”

Majlis perkahwinan mereka telah diadakan di kediaman bapa saudara Ummi di Bukit Tunku, Kuala Lumpur pada pukul 10.45 pagi. Wanita berusia 27 tahun itu sah bergelar isteri kepada Mohd Izzar dengan sekali lafaz sahaja.

Antara individu yang hadir di majlis perkahwinan Ummi adalah bonda Sultan Terengganu, Tengku Besar Terengganu Sharifah Nong Fatimah Syed Abdullah Al-Saggof, isteri Aziz, Datuk Tengku Rahimah Sultan Mahmud Al-Mukhtafi Billah Shah, ibu serta abang Ummi, Datuk Sri Maziah Musa dan Datuk Ahmad Nazreem Azrul Hidayat, bapa serta ibu Izzar, Datuk Seri Abdul Khani Daud dan Datin Seri Nurah Abdul Rahman.Difahamkan hanya 20 tetamu sahaja yang telah diundang pada majlis perkahwinan mereka.

Beberapa foto pernikahan mereka yang dimuat naik di laman Instagram Ummi mendapat perhatian daripada netizen. Kebanyakan netizen memuji kecantikan pelakon berkenaan, termasuklah pelamin seperti kayangan yang dipilih wanita itu.

Sumber IG Ummi Nazeera

Malangnya, beberapa netizen berpendapat bahawa pakaian Ummi yang sedondon dengan pelamin membuatkan wanita itu dan pasangannya tenggelam di sebalik pelamin. Malah ada juga yang menyifatkan mereka berdua seperti ‘sesumpah’ kerana dilihat seakan-akan menyamar dengan warna pelamin.

Ummi dan pasangan telah mengikat pertunangan pada 12 November setelah berkenalan selama tiga bulan sejak diperkenalkan oleh ibu Izzar sendiri pada 29 Januari tahun lalu.  Ummi bakal muncul dengan filem terbarunya, Bisik Pada Langit arahan Kabir Bhatia tidak lama lagi.

Sumber mStar dan Instagram Ummi Nazeera

 

Ingin berkongsi Artikel?Jom Klik Hantar Artikel

Jawatan kosong sebagai writer di KisahDunia! . Berminat? Email resume anda ke job@kisahdunia.org Info Lanjut

Apa Komen Anda

Artikel Pilihan

error: Alert: Content is protected !!