Home » Suami Ambil Kesempatan Bila Isteri Banyak Tanggung Keluarga,Berapa Ramai Isteri Pernah Kena?
Cinta & Perhubungan

Suami Ambil Kesempatan Bila Isteri Banyak Tanggung Keluarga,Berapa Ramai Isteri Pernah Kena?

Apabila berkahwin maka tanggungjawab utama untuk mencari nafkah keperluan keluarga terletak pada bahu si suami. Tidak di nafikan dalam Islam sendiri telah menggariskan bahawa suami wajib menyediakan keperluan asas keluarga buat isteri dan anak-anak termasuklah tempat tinggal,pakaian serta makan minum yang lain.

Namun begitu, pada hari ini kita dapat lihat ramai wanita yang keluar bekerja mencari wang demi untuk menyara keluarga dan anak-anak. Di sisi agama tidak mengapa wanita keluar rumah mencari duit asalkan di izinkan suami. Jika isteri mencari wang untuk meringankan beban suami ,maka tidak ada salahnya asalkan mereka ada tolak ansur.

Namun bagaimana pula dengan suami yang mengambil kesempatan apabila melihat isteri banyak mencari wang untuk keluarga? Adakah mereka susah untuk menghulurkan wang kepada isteri memandangkan isteri sudah ada duit?Seperti yang berlaku pada seorang wanita ini dia merasa agak kecewa apabila penat lelah hanya dia yang banyak memberi tanggungan buat keluarga.Suami pula agak berat memberikan wang belanja.

Bisnes yang di usahakan hasilnya di gunakan untuk keluarga dan ibu ayah diri sendiri dan mertua.Namun suami pula liat dalam menghulurkan wang nafkah untuk isteri setelah melihat isteri sudah ada hasil.Patutkah suami bersikap demikian walhal tanggung jawab mencari nafkah adalah paling utama di lakukan oleh suami?

Ingin berkongsi Artikel?Jom Klik Hantar Artikel

Jawatan kosong sebagai writer di KisahDunia! . Berminat? Email resume anda ke job@kisahdunia.org Info Lanjut

Apa Komen Anda

Artikel Pilihan

error: Alert: Content is protected !!