Home » Viral Pemuda Zuhud Bersih Tandas Masjid Tapi Naik Ferrari, Norman KRU Akui Kereta Berkenaan Miliknya Tetapi Menafikan Bahawa…
Viral

Viral Pemuda Zuhud Bersih Tandas Masjid Tapi Naik Ferrari, Norman KRU Akui Kereta Berkenaan Miliknya Tetapi Menafikan Bahawa…

Baru-baru ini viral apabila seorang lelaki, Ally Ramly telah memuat naik sebuah entri di Facebook mengenai seorang lelaki kaya yang sering mencuci tandas di sebuah masjid. Dua keping gambar yang dimuat naik menunjukkan seorang lelaki sedang memberus dinding masjid, bersama sebuah kereta Ferrari berjaya menarik perhatian netizen.

Netizen yang melihat gambar berkenaan memuji tindakan pemuda berkenaan yang zuhud tidak kisah melakukan kerja mencuci walaupun kaya. Walau bagaimanapun kisah ini bertukar tragedi apabila ada individu yang mendakwa bahawa kereta berkenaan milik Norman KRU.

Norman, atau nama sebenarnya Norman Abdul Halim ketika dihubungi mStar mengakui bahawa gambar kereta Ferrari merah yang tular di laman sosial miliknya. Walau bagaimanapun Norman menafikan bahawa beliau bukan individu yang diceritakan dalam entri berkenaan.

“Memang kereta saya tapi saya taklah cuci masjid di Subang Jaya, jauh tu…saya tinggal di Cyberjaya.

“Gambar kereta saya tersebar dah biasa, yang luar biasa kalau kata saya cuci masjid di Subang Jaya, bukanlah saya tak boleh buat (cuci masjid) tapi Subang Jaya tu jauh sangat,”

Netizen yang mengetahui hal berkenaan mengecam tindakan individu terbabit yang membuat cerita palsu sehingga dikongsi oleh orang ramai sehingga viral, tetapi ada juga netizen yang memberi pendapat walaupun kisah berkenaan dibuat-buat, tetapi orang ramai boleh mendapatkan pengajaran daripadanya.

Dilaporkan entri asal telah dipadam oleh pemilik asal.

Sumber mStar

 

Ingin berkongsi Artikel?Jom Klik Hantar Artikel

Jawatan kosong sebagai writer di KisahDunia! . Berminat? Email resume anda ke job@kisahdunia.org Info Lanjut

Apa Komen Anda

Artikel Pilihan

error: Alert: Content is protected !!