Home » Inilah Dia Wajah Bakal Suami Tunku Tun Aminah Yang Buat Ramai Wanita Cair
Semasa

Inilah Dia Wajah Bakal Suami Tunku Tun Aminah Yang Buat Ramai Wanita Cair

Semua orang tahu bahawa Tunku Tun Aminah iaitu satu-satunya puteri dari kerabat Diraja Johor bakal melangsungkan perkahwinan dengan jejaka pilihan hatinya tidak lama lagi.Majlis pernikahan itu di katakan bakal berlangsung pada 14 Ogos 2017. Jejaka yang berjaya menambat hati Tunku Tun Aminah juga di kongsikan kepada orang ramai iaitu Dennis Muhammad Abdullah.

Nama asal Dennis Muhammad Abdullah adalah Dennis Verbaa dan beliau memeluk Islam pada 31 Mei 2015. Dennis di lahirkan pada 1 Mei 1989 dan berasal dari Amsterdam. Dennis merupakan anak kedua daripada tiga beradik hasil dari pasangan Martin dan Henriette Verbass.Dari segi pendidikan pula, beliau mula mendapat pendidikan awal dari Floretto College Hillego The Netherlands, kemudian menyambung pengajian vokasional dalam bidang kejuruteraan mekanikal di ROC Leiden, The Netherlands.

Setelah memeluk Islam,Dennis di asuh dan di pantau oleh keluarga  angkat pilihan Tunku sendiri untuk memastikan prestasinya meningkat sehingga mencapai taraf yang di perkenankan. Dennis Muhammad lulus cemerlang dalam ujian tulisan, lisan dan praktikal.Terkini Dennis di katakan menetap di Johor namun bertugas sebagai Pengurus Pemasaran di Tampines Rovers FC, Singapura.

Dennis juga gemar bermain bola sepak dan turut terlibat dalam pengurusan JDT dengan memegang jawatan sebagai Pengurus JDT Concept Store and Cafe.Dennis dan Tunku di jangka bakal melangsungkan pernikahan pada Ogos 2017 nanti secara rasmi di istana Johor.

Ingin berkongsi Artikel?Jom Klik Hantar Artikel

Jawatan kosong sebagai writer di KisahDunia! . Berminat? Email resume anda ke job@kisahdunia.org Info Lanjut

Artikel Pilihan

error: Alert: Content is protected !!