Home » Hero Encik Suami Mat Salih Celup, Daler Yusuf Nasihat Adik Buat Prank Pegang Tangan Perempuan Bertudung?
Viral

Hero Encik Suami Mat Salih Celup, Daler Yusuf Nasihat Adik Buat Prank Pegang Tangan Perempuan Bertudung?

Kelmarin adik lelaki kepada Hero Encik Suami Mat Salih Celup, Sherzod Yusuf telah memuat naik video pendek di laman Instagramnya yang menyebabkan dirinya menerima teguran daripada abangnya, Daler Yusoff. Video selama 41 saat ini menunjukkan dirinya sedang melakukan ‘prank’ dengan menyentuh tangan wanita di eskalator yang bergerak. 

Video dengan kapsyen “Kali ini kami cuba #HandTouchingPrank untuk gadis-gadis Melayu. Lihat reaksi wanita cantik dan teman lelaki mereka!” ditonton sebanyak 14K di akaun peribadi miliknya @sherzod_yusuf.

Pegang tangan wanita bertudung?

Sherzod yang sedang bergerak naik telah memegang tangan beberapa orang wanita termasuklah wanita bertudung. Dia juga bertindak berani kerana menyentuh tangan beberapa wanita yang ditemani teman lelaki. 

Daler tegur?

Perlakuan pemuda berkenaan yang seolah-olah kurang ajar mendapat teguran daripada Daler Yusuf. Dalam komen berkenaan Daler menasihati adiknya supaya tidak mengulangi perbuatan yang sama. 

“Astaghfurillahalazim. Jangan buat lagi! Bukan mahram.”

Sherzod yang tidak berpuas hati dengan teguran abangnya mula membalas kata-kata Daler.

“Tapi bila saya berlakon dengan artis wanita, jika ada babak bersentuhan, saya akan minta keizinan terlebih dahulu. Bukan macam awak yang memegang tangan tanpa kebenaran mereka.

“Ini adalah untuk pengetahuan awak, ia adalah gangguan seksual. Mereka ada hak untuk saman!”

Sumber mStar

Bagaimanapun, menurut mStar, pemuda berkenaan meminta kebenaran wanita terbabit sebelum memuat naik gambar di laman Youtubenya. 

Netizen yang melihat video berkenaan menyelar tindakan pemuda berkenaan menyentuh wanita lain, selain ada yang mendakwa prank yang dibuatnya tidak lawak.

Berikut merupakan video yang dimuat naik oleh Sherzod:

Sumber IG Sherzod Yusuf dan mStar

Ingin berkongsi Artikel?Jom Klik Hantar Artikel

Jawatan kosong sebagai writer di KisahDunia! . Berminat? Email resume anda ke job@kisahdunia.org Info Lanjut

Artikel Pilihan

error: Alert: Content is protected !!