Home » Bayi Pramatang Ini Menangis Tanpa Henti, Kemudian Jururawat Letakkan Bayi Ini Bersama Kembarnya, AJAIBNYA Kesihatannya Kembali Normal & Kini Mereka Berusia 22 Tahun!
Viral

Bayi Pramatang Ini Menangis Tanpa Henti, Kemudian Jururawat Letakkan Bayi Ini Bersama Kembarnya, AJAIBNYA Kesihatannya Kembali Normal & Kini Mereka Berusia 22 Tahun!

Gambar dua kembar perempuan berkenaan dilaporkan di ambil pada tahun 1995 oleh Chris Christo sehingga menjadi bualan di laman sosial. Difahamkan imej berkenaan digunakan di majalah dan surat khabar seluruh dunia, terutamanya bagi majalah jenama Life yang dibeli oleh pelbagai lapisan masyarakat termasuklah pejabat dan klinik perubatan. 

Sumber The Telegram

Terpaksa tukar nombor telefon

Gambar kembar mereka yang viral menyebabkan ibu bapa mereka, Heidi dan Paul Jackson terpaksa menukar telefon bimbit mereka kerana dihubungi pelbagai pihak media.

Cerita disebalik gambar

Bercerita mengenai kembar Kyrie dan Brielle Jackson, Gayle Jasparian, seorang jururawat di Naonatal Intensive Care Unit memberitahu bahawa ada kisah di sebalik gambar berkenaan.

Menurut Gayle, kedua kembar berkenaan lahir secara pramatang, dan salah seorang kembar berkenaan, Brielle mempunyai berat kurang daripada 1 kilogram. Brielle juga mempunyai masalah tekanan jantung selain mempunyai wajah kebiruan.

Jururawat berkenaan kemudiannya mendapat idea untuk meletakkan kedua kembar itu bersama. 

“Apabila saya meletakkan kakak kembarnya bersama Brielle, ia sangat menakjubkan! Tekanan jantungnya kembali stabil dan warna badannya berubah.”

Digunakan sebagai teknik

Disebabkan kejadian ajaib berkenaan, sehingga hari ini jururawat akan mengunakan teknik ini untuk merawat kembar dua atau kembar tiga yang lahir secara pramatang. 

Difahamkan kembar ini sudah dewasa dan berumur 22 tahun dan mereka hidup gembira bersama. 

Gambar Kyrie dan Brielle Jackson

Sumber The Telegram

 

Ingin berkongsi Artikel?Jom Klik Hantar Artikel

Jawatan kosong sebagai writer di KisahDunia! . Berminat? Email resume anda ke job@kisahdunia.org Info Lanjut

Artikel Pilihan

error: Alert: Content is protected !!