Home » Anak Suka Sangat Dengan Lagu Despacito Sampai Hafal Lirik,Mak Ayah Tahu Tak Maksud Sebenar Lirik Lagu Ini?
Hiburan

Anak Suka Sangat Dengan Lagu Despacito Sampai Hafal Lirik,Mak Ayah Tahu Tak Maksud Sebenar Lirik Lagu Ini?

Bagi anda yang mengiktui perkembangan muzik dan carta lagu tidak kira di itunes,radio dan juga di laman youtube, anda pasti tahu bahawa lagu Despacito telah mengungguli kesemua carta dan menjadi lagu paling berhantu pada tahun 2017 ini. Ia telah di lancarkan pada Januari lepas dan telah meletop dan popular di Sepanyol dan tular di negara lain juga  termasuk di Malaysia.Rentak lagu dan alunan muzik lagu ini di katakan sangat best dan menarik perhatian ramai pendengar.

Walaupun lagu ini menggunakan bahasa asing namun anak-anak kecil sudah boleh menghafal lirik dan rentak lagunya ketika menyanyi beramai-ramai. Betapa popularnya lagu ini sehinggakan ada seorang ustaz mengalunkan selawat dalam  lenggok lagu Despacito di dalam sebuah majlis kahwin.Klik link ini untuk melihat video selawat versi Despacito tersebut.

Melihat kepada betapa menggilanya ramai anak muda dan anak kecil kita terhadap lagu ini sehinggakan corong radio juga tidak henti-henti memainkannya buat halwa telinga pendengar, adakah mereka tahu maksud dari lirik sebenar lagu Despacito ini? Mengikut alihan bahasa dari lirik asal lagu ini kepada Bahasa Melayu ternyata maksudnya agak kotor dan berbau unsur seksual yang ghairah antara seorang lelaki dan wanita.Ia juga tidak sesuai untuk di sebut-sebut oleh seorang anak kecil dan muda yang di ajar dengan bahasa yang beradab.

Mereka yang mencipta lagu ini bukan kisah tentang perkara itu kerana apa yang di tulis dalam lirik dan di nyanyikan dalam lagu adalah apa yang terzahir dalam kehidupan dan adat mereka. Namun bagi kita, bibit-bibit lirik Despacito itu tidak bagus dan agak kurang manis jika di perdendangkan dalam bahasa kita. Ini dia maksud lirik tersebut,itu baru sedikit kerana lirik asal lagu ini lebih panjang dan lebih 18SX :

 

 

Lirik penuh lagu ini boleh di lihat di sini : http://lyricstranslate.com/en/despacito-slowly.html

Ingin berkongsi Artikel?Jom Klik Hantar Artikel

Jawatan kosong sebagai writer di KisahDunia! . Berminat? Email resume anda ke job@kisahdunia.org Info Lanjut

Artikel Pilihan

error: Alert: Content is protected !!