Home » ‘Aku Terparking Kat Taman Syurga Ke?’, Gadis Dikenakan Cas Parking Sebanyak RM125!
Viral

‘Aku Terparking Kat Taman Syurga Ke?’, Gadis Dikenakan Cas Parking Sebanyak RM125!

 

Seorang gadis manis menerusi akaun Twitternya @arlinabanan telah berkongsi detik cemas apabila dirinya terpaksa membayar cas parking sebanyak RM125. Status berkenaan yang dimuat naik oleh Arlina pada 12 Julai yang lalu mendapat perhatian netizen kerana harga parking yang sangat mahal dan tidak masuk akal!

Lokasi?

Netizen yang tertanya-tanya di mana lokasi parking berkenaan mula membuat andaian sendiri apabila ada yang mendakwa bahawa mesin tiket berkenaan boleh dilihat di KLIA, KL Sentral bahkan di pasaraya Jusco juga!

Nasihat netizen

Sesetengah netizen memberikan nasihat buat gadis berkenaan bagi menyelesaikan masalahnya. Ada yang menasihati supaya menghilangkan tiket berkenaan dan melaporkan kepada syarikat berkenaan kerana denda kehilangan tiket hanya dicas RM50. Bahkan ada juga netizen yang memberi idea tidak masuk akal seperti meninggalkan sahaja kereta miliknya dan pulang ke rumah berjalan kaki.

Komen mengarut?

Selain komen di atas, ada juga netizen cuba bergurau dengan gadis berkenaan dengan menanyakan bahawa dirinya tersalah meletakkan kereta di ‘Taman Rashidah Utama’. Bahkan ada juga gadis yang mendakwa keretanya dijaga ‘Transformers’.

Namun, Arlina masih tidak membalas komen-komen pertanyaan netizen di entri berkenaan. Walau bagaimanapun beliau dilihat telah me’retweet‘ entri berkenaan sambil memuat naik sekeping gambar isu berkenaan di laman Astro Gempak.

Difahamkan entri  berkenaan mendapat lebih 19K retweet (perkongsian) dan 6.8K likes daripada pengguna Twitter.

Sumber Twitter @arlinabanana

 

Ingin berkongsi Artikel?Jom Klik Hantar Artikel

Jawatan kosong sebagai writer di KisahDunia! . Berminat? Email resume anda ke job@kisahdunia.org Info Lanjut

Artikel Pilihan

error: Alert: Content is protected !!