Home » Wahai Lelaki,Jangan Mudah Untuk Tambah Isteri Sebelum Anda Baca Nasihat Ini
Cinta & Perhubungan

Wahai Lelaki,Jangan Mudah Untuk Tambah Isteri Sebelum Anda Baca Nasihat Ini

Bagi lelaki yang sudah berumah tangga, keinginan mereka untuk punya isteri kedua pasti akan ada. Maka poligami merupakan satu impian yang menjadi cita-cita lelaki. Walaupun tidak semua lelaki berminat untuk punya ramai isteri, tetap ada jugadi kalangan masyarakat kita hari ini ramai yang memilih untuk menikah lagi satu atas sebab-sebab tertentu.

Biasanya bagi kaum Adam apabila mereka punya banyak wang dan mampu untuk menyara lebih dari seorang wanita, maka di situlah mereka membuat alasan untuk menikah lagi satu kerana mampu katanya. Namun bagi Ashraf Muslim yang sudah punya pengalaman berpoligami dan mempunyai 2 isteri di usianya yang masih muda, beliau telah meluahkan pengalaman dan panduan bagi lelaki yang mahu memasang niat untuk berpoligami.

Kata Ashraf, tidak semua orang boleh poligami dan tidak semua lelaki layak. Ia adalah satu anugerah dari Tuhan dan juga merupakan satu amanah besar. Kata beliau lagi, peranan isteri juga menjadi sangat besar selepas poligami. Sebelum memberi izin kepada suami untuk menikah lagi satu, isteri juga perlu tahu adakah suami layak dari banyak segi. Dalam poligami juga, suami perlu tahu untuk agihkan masa bagi kesemua isteri dan perlu menggunakan sunnah sebagai panduan selain daripada banyak bersabar.

Kata Ashraf dia kini bahagia bersama kedua-dua isterinya dan mereka juga di kurniakan anak yang semakin sihat dan membesar. Ketika Ashraf datang ke anugerah ABP baru-baru ini juga, kedua-dua isterinya  di bawa bersama dan ketika masuk ke dewan, kedua-dua madunya di lihat berpimpin tangan antara satu sama lain sambil tersenyum manis ke arah wartawan dan orang ramai.

Menurut kedua-dua isteri Ashraf juga mereka selalu bertolak ansur dan Ashraf juga sebaik mungkin berusaha untuk membahagiakan mereka berdua dan anak-anak.

Ingin berkongsi Artikel?Jom Klik Hantar Artikel

Jawatan kosong sebagai writer di KisahDunia! . Berminat? Email resume anda ke job@kisahdunia.org Info Lanjut

Artikel Pilihan

error: Alert: Content is protected !!