Home » Suspek Utama Bunuh Zulfarhan Bukan Sebarangan Pelajar,Netizen Terkejut Melihat Pencapaiannya Dalam Akademik
Semasa

Suspek Utama Bunuh Zulfarhan Bukan Sebarangan Pelajar,Netizen Terkejut Melihat Pencapaiannya Dalam Akademik

Nama Zuhairi semakin hari semakin naik sejak kebelakangan ini dan setiap pelosot lamam sesawang terus menyebut nama beliau lantaran kemarahan membara ramai rakyat Malaysia terhadapnya. Zuhairi di lihat bagaikan seorang pembunuh yang tidak punya masa depan setelah dengan apa yang telah di lakukannya.

Melihat kepada apa yang sudah di perlakukan oleh Zuhairi, ramai orang mungkin fikir dia seorang pelajar yang bermasalah dan bukanlah pelajar harapan dalam satu-satu institusi.Jika ya tanggapan itu,maka ianya adalah silap. Ini kerana Zuhairi selaku suspek utama bunuh arwah Zulfarhan bukanlah calang-calang pelajar.

Ini kerana dia di kenali ramai sebagai seorang pelajar yang sangat bijak dalam bidang akademik sejak dari zaman sekolah. Ketika remaja, Zuhairi berjaya melanjutkan pengajian ke STAR di mana hanya pelajar terpilih sahaja yang dapat di serapkan di tempat ini dan mereka di lihat sebagai pelajar elit.

Ketika Zuhairi berada di UPNM-Universiti Pertahanan Nasional Malaysia, dia merupakan antara pelajar yang mempunyai pencapaian yang sangat cemerlang.Beliau juga merupakan antara pelajar top di IPT tersebut. Melalui satu tweet yang di keluarkan oleh akaun Brovii,mereka pernah  mengucapkan tahniah kepada Zuhairi kerana berada dalam senarai top 10 untuk ke US Military Academy West Point.

Sebab itulah, ramai netizen sangat terkejut dan sedih kerana kepandaian dan kebijakan seorang anak muda boleh di sia-siakan begitu sahaja hanya kerana satu peristiwa yang tidak dapat di lupakan.

Ingin berkongsi Artikel?Jom Klik Hantar Artikel

Jawatan kosong sebagai writer di KisahDunia! . Berminat? Email resume anda ke job@kisahdunia.org Info Lanjut

Artikel Pilihan

error: Alert: Content is protected !!